Lachende koeien in de Jura

Van 22 tm 27 september hielden we een cycloreis naar de Jura om daar deel te nemen aan de gravelrace en de cyclo La vachte qui rit – inderdaad, die van het kaasje. Ook deze cycloreis was ingelast omdat de twee eerder geplande reizen afgelast moesten worden vanwege corona. Een verslag van Martin

woensdag, 22 september

Na een lange autorit besluiten we even de beentjes los te trappen. Arthur heeft een kort rondje gemaakt zonder al te veel hoogtemeters. En samen met Ronald rijden we door de glooiende omgeving van Louhans. Rustige wegen wisselen af met (te) drukke wegen. Langs de kant van de weg zien we koeien en Bresse kippen. Vooral over die bijzondere kippen raakt Ronald niet uitgepraat. We merken aan het eind dat de zon hier iets eerder ondergaat dan in Nederland, maar gelukkig bereiken we na een kleine 50 kilometer en 300 hm nog op tijd het hotel om daar snel te douchen en aan te schuiven voor het diner.

donderdag 23 september “Lachende koeien in de Jura” verder lezen

Camerig Classic in de zon

Op 12 september hielden we onze jaarlijkse Camerig Classic. Nadat de editie van 2020 vanwege corona was gecancelled, konden we dit jaar wel onze rondjes over de Camerig rijden.

Een verslag van Alwin:
De aanloop naar de Camerig was dit keer via de gemakkelijke route. Niet de mooiste maar zo bleef alles wel mooi bij elkaar en gaf het gelegenheid tot bijkletsen. Ik vond het prettig maar als de meningen anders zijn hoor ik het graag.

Rondje SUST ging ook goed. Was wel even vreemd opkijken toen de hele groep ineens achter me bleek te rijden terwijl ik ze voor me verwachtte. Bleken ze na de afslag in Gemmenich gewacht te hebben. Bij Sippenaken merkte ik het verschil tussen de toppers en mij. Ik moest echt even terugschakelen en zij reden gewoon weg alsof er niets aan de hand was. Fijne reality check…. “Camerig Classic in de zon” verder lezen

Fietsweekend Teutoburger Wald


Van 27 tm 29 augustus was er het fietsweekend in het Teutoburger Wald. Het weekend was inderhaast ingelast ter compensatie van de vele vervallen activiteiten als gevolg van Corona. Zestien mensen togen naar Duitsland en ctwt had het bagagevervoer geregeld. Het was een topweekend, volgens de reacties:

Jan Willem: “Lekker gefietst en afgezien. De routes werden per dag mooier met als hoogtepunt de route van zondag. Lekker door het bos over de heuvelrug heen en weer, op en af. Iets meer km’s voorbereiding was misschien beter geweest. Dan had ik aan het einde van de ritten wellicht wat minder de kilometers af hoeven te tellen. Te vaak kijken hoe ver het nog is helpt niet
Wachten op eten duurt lang, maar het was het wachten waard en het bier tijdens het wachten smaakte goed.
Duitsers hebben goede bakkers. Prima pauze plekken met goede taart.
En natuurlijk lekker veel over van alles en nog wat geouwehoerd. “Fietsweekend Teutoburger Wald” verder lezen

Een kletsnatte Omloop Overijssel

 

Op 4 juli konden we onze eerste post-corona activiteit houden, de Omloop Overijssel. Het was na Groningen, Noord-Holland en Zeeland alweer onze vierde provincietocht.


Vanuit Rijssen trok een grote groep CTWT-ers naar de Sallandse Heuvelrug en vandaar naar Duitsland om na 160 kilometer uiteindelijk weer in Rijssen uit te komen. Was een geslaagde dag over voor velen onbekend terrein. Qua weer wordt het bijna traditie dat er altijd wel wat is. Groningen was episch met wind en regen. Zeeland was vooral winderig en in Overijssel waren het twee serieuze stortbuien, compleet met onweer, windstoten en regen. Heel veel regen.
Peter bedankt voor de route en Ekko voor de goede organisatie!

Dolomieten week afgesloten met de Maratona d’les Dolomiti

Na de 2 dagen in Nauders, met de Drei Lander Giro zijn de CTWTers doorgereisd naar La Villa, in de Dolomieten. Vanuit hun appartement zijn er diverse mooie tochten gereden, om zo goed voorbereid aan de start te staan voor de Dolomieten Marathon. Tijdens een van die tochten is Arjen helaas gevallen en met een gebroken sleutelbeen terug naar huis gegaan.

Afgelopen zondag stonden er maar liefst zestien CTWTers aan de start van de Maratona dles Dolomitis. De afsluiting van een fantastische cycloweek.
Het verloop was iets minder succesvol omdat onze kopman Dennis van Bergen in de afdaling van de Sella ten val kwam. Hoewel het er in eerste instantie slecht uitzag, lijkt hij er van af te komen met een gekneusde enkel en schaafwonden. In Nederland wordt hij verder onderzocht

De resultaten van de overige ctwt-ers
Ronald Vos 6.03
Peter Witter 6.03
Pleun Stevens 6.06
Rik Zagers 6.10
Geert Kluessjen 6.10
Tom Ceelen 6.16
Anton Janssen 6.35
Peter Hoogerwerf 6.45
Evert Spijkerboer 6.59
Erik Overbeek 7.04
Mark Meijerink 7.16
Alexander Perdon 7.30
Martin Gerritsen 8.05
Arjen van het Slot 9.39
Ilona Valkenburg dnf
Dennis van Bergen dnf
Bas van Bakel dnf
Arjen Smit dns