NCK Prep: TT Almere

Een flinke groep CTWT-ers houdt ervan om met een ligstuur (of volledige Tijdritfiets) tegen de wind te beuken. Voor die leden is er het jaarlijkse NCK, een ploegentijdrit aan het eind van het seizoen.

De voorbereiding daarvoor begon afgelopen weekend in Almere met een 21km tijdrit voor teams van 4. CTWT was er met twee teams, ingedeeld door de TT coach Hugo.

De windmolens draaiden op volle toeren zaterdag maar dat kon de CTWT-ers niet deren. Het eerste team verloor onderweg Marcel maar wist desondanks met een gemiddelde van ruim 43 een achtste plek te veroveren.

Team 2 kwam ook met 3 man over de streep met ruim 39,7 gemiddeld. Belangrijker dan de tijden was het enthousiasme: er worden inmiddels al een flink aantal ploegentijdrit aangekruisd in de kalenders voor verdere afstemming.

CTWT TTT Almere 2017

Bye bye Winter Training, Hello Spring!

Voor onze internationale Zwift vrienden doen we deze even in het Engels..

Our last CTWT Winter Training Ride took place yesterday with a decent turn-out. Two laps of the Watopia Flat course were covered ‘en groupe’, after which the field shattered on the slopes of the Epic KOM.

After this power burst, our winter training schedule has come to an end. The good news is, spring has arrived and our group rides continue in the real world with lots of cyclosportives, races and group rides planned for the coming months.

The Zwift training rides will probably be continued again next winter.

One last thing; the give-away we promised. We’ve put all participants of yesterday’s CTWT ride in a big black hat and picked one.

The winner of one ‘exclusive’ (well, for non-members that is) CTWT cycling jersey is:

“Koen van Ingen”

We have no idea of Koens whereabouts so please contact info@wielertoerist.nl with your address so we can send you that pretty cool jersey.

Thanks to all participants of our training rides! #RideOn!

Einde winter: Laatste Zwift Trainingsrit op 17/3

Het winterseizoen komt langzaam ten einde. Langzaam gaan de CTWT-ers weer vaker buiten fietsen in wedstrijden, cyclo’s en toertochten.

Dat betekent dat de laatste Zwift Trainingsrit plaatsvindt op vrijdag 17 maart. Met in totaal 20 ritten deze winter, een slordige 1000 deelnemers en 40,000 kilometer achter de virtuele wielen is het een enorm succes te noemen. Wat ons betreft komt er dus ook zeker een vervolg in de winter van 2017/2018.

Om het goed af te sluiten gaan we een andere route proberen. Twee ‘vlakke’ rondjes op Watopia en als afsluiter een volle-bak-harkend-naar-boven, watt-per-kilo-festijn op de Epic KOM.

Voor de nodige motivatie geven we een origineel limited edition CTWT shirt weg aan een willekeurige deelnemer. De winnaar van de loterij wordt op 18 maart gepubliceerd op deze website.

Komt dat zien, maar vooral: komt dat doen. Tot vrijdag 17 maart!

Elke vrijdag 20.30 op Zwift: CTWT Trainingsrit

Wekelijks: De CTWT Trainingsrit. Een uur lang trainen op de vrijdagavond met oplopende intensiteit.

Eerste kwartier: 2 watt/kg met een max van 2,5w/kg
Tweede kwartier: 2,5 watt/kg met een max van 3w/kg
Derde kwartier: 3 watt/kg met een max van 3,5w/kg
Laatste kwartier: Volle bak met zelfs een uitslag op je scherm na afloop.

We gebruiken de Event Module. Dat betekent dat je vanuit het startvak begint en de route automatisch wordt geselecteerd.


CTWT Clubkampioenschap – Marcel Klapwijk grijpt titel

Het was een mooie nazomerdag in Nieuwegein waar CTWT bijeen kwam voor het jaarlijkse clubkampioenschap. In de A-groep won Marcel Klapwijk de titel door na een derde plek in de proloog als eerste over de streep te komen in de wegwedstrijd. Hij werd geflankeerd op het podium door Roland Blommestein en Pleun Stevens.

Eindsprint

In de B-groep won Chris Noorlander zowel de proloog als de wegwedstrijd. Volgend jaar mag hij in de A groep zijn kunsten vertonen.

De echte winnaars waren de deelnemers aan de Kids Race. Tegen de verwachtingen in wonnen zij allemaal in een eigen categorie en mochten een gouden medaille ophalen bij de prijsuitreiking. Dit alles zorgde voor voldoende stof tot napraten tijdens de barbecue. Het was nog lang onrustig in Nieuwegein.

Eén van de enthousiaste deelnemers aan de Kids Race

Het wegseizoen zit erop!

Ötztaler Radmarathon 2016

CTWT was dankzij een succesvolle loting met maar liefst 20 deelnemers aanwezig in Sölden voor de befaamde Ötztaler Radmarathon. In totaal een slordige 5100 hoogtemeters en 230 kilometer voor de wielen.

De weersomstandigheden waren ideaal in de ochtend. ‘s Middags liepen de temperaturen hoog op, in de eerste meters van de beklimming van de Timmelsjoch werd tot 38 graden gemeten.

Alle CTWT-ers kwamen veilig binnen. Edian Verpoort werd vertraagd door een valpartij in de afdaling naar Oetz en had geen topdag; desondanks reed hij na 8 uur en 6 minuten over de streep.

De resultaten van de CTWT deelnemers:

08:06 – Edian Verpoort
08:23 – Hans de Boef
08:31 – Ronald Vos
08:36 – Remco Veldhuis
08:40 – Tom Ceelen
08:50 – Rik Zagers
08:50 – Marcel Klapwijk
09:10 – Peter Hoogerwerf
09:36 – Harm Verhoeven
10:18 – Jan-Willem den Braber
10:49 – Evert Spijkerboer
10:49 – Martin Gerritsen
11:13 – Nico Verbeek
11:17 – Mark Meijerink
DSQ – Bas van Bakel
DNF – Vincent Verkerk
DNF – Arjen van het Slot
DNF – Ronald Brugmans
Team CTWT

Met grote dank aan Ingrid Marges die een bevoorradingspost op de Kuhtai verzorgde.

CTWT Weekendarrangement Les Trois Ballons 10-12 juni 2016

CTWT organiseert van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni 2016 een nieuwe ledenactiviteit, gekoppeld aan de Cyclo Les Trois Ballons, die dit jaar plaatsvindt op 11 juni 2016.
We hebben een optie Bij Le Mouton Qui Rit, een Bed en Breakfast in Mailleroncourt-Saint-Pancras, op een half uurtje van Luxeuil les Bains, startplaats van Les Trois Ballons.

Programma:

Vrijdag 10 juni 2016
– loop van de middag aankomst Mailleroncourt-Saint-Pancras – parkeren bij het huis
(huis in principe pas vanaf 15.00 uur beschikbaar)
– Ophalen startbescheiden Les Trois Ballons (kan ook vooraf) Dit kan via een groepsinschrijving.
– 19.00 gezamenlijke (pasta)maaltijd bereid door de eigenaar des huizes
– avondprogramma deelsessie : bankhangen

Zaterdag 11 juni 2016
– gezamenlijk ontbijt
– Cyclo Les Trois Ballons
– ’s avonds gezamenlijke maaltijd bereid door de eigenaar des huizes. Bij goed weer zal dit een BBQ zijn

Zondag 12 juni 2016
– gezamenlijk ontbijt
– 10.00 uur vertrek naar huis

Inmiddels heeft zich een vrijwilliger aangemeld die de bidonpost zal verzorgen, de eerste 7 leden hebben zich ook aangemeld voor het arrangement.

Beachride by night

Op 20 januari organiseerde CTWT de Beachride. In het donker werd een fantastische route afgelegd over het strand. Het was windstil met een knetterhard breed strand. Genieten. Naar verwachting vindt er op 18 februari weer een strandrit plaats, houd daarvoor het forum in de gaten.

Wintertrainingen op Zwift

Iedere vrijdagavond om 20:30 is er een CTWT Zwift Ride. Voor meer informatie over Zwift kun je kijken op www.zwift.com.

Wanneer
Iedere vrijdagavond om 20:30. Aanwezigheid is gewenst om een uur of 20:28 zodat we rustig kunnen groeperen en je de start niet mist.

Waar
Richmond. De keuze voor het rondje maakt Zwift, daar kom je automatisch terecht.

Hoe vind ik iedereen
We stellen op vóór start-finish. Ter identificatie van iedereen is het handig als je bij het Settings scherm “(CTWT)” toevoegt aan je achternaam. Dan ziet ook iedereen of je nog in de buurt bent.

Tips?
Het gebruik van de Zwift App op je telefoon is handig (maar niet noodzakelijk). Als je iets te melden of te vragen hebt, kun je zo in ieder geval een groepsbericht sturen. De rest kan dan wachten (of juist doorfietsen).

Wat kan ik verwachten
Bij de start om 20:30 gaan we een “SUST” rondje doen. Nu is iedereen ook letterlijk thuis, dus dat moet lukken.

Ronde 1: Rustig aan (2 a 2,5 watt/kg maximaal)
Ronde 2: Tempo (maximaal 3 watt/kg)
Ronde 3: KOERS. Het moment dat het peloton definitief ontploft.
Ronde 4: Uitfietsen (optioneel)

Als niet-Zwifter, kan ik kijken?
Niet-Zwifters. De leegheid van die levens schokt me. Maar als antwoord op de vraag: ja. De software downloaden en kiezen voor ‘Just Watch’. Je kunt dan kiezen wie je wilt volgen. Volgens mij kun je zelfs becommentariëren.

Tenslotte:
– We werken niet noodzakelijkerwijs met een wegkapitein. Gewoon vertrekken dus om 20:30 en als iedereen zich aan de ronde-indeling houdt, wordt het een prachtrit.

CTWT Baanclinic en eindejaarsborrel

Op 29 augustus hield CTWT een baanclinic op het Velodrome in Sloten. Na een introductie over het rijden op de baan mochten de deelnemers hun kunsten tonen in een tijdrit over 200 meter met vliegende start.

Aansluitend vond een borrel plaats waar verhalen over het afgelopen konden worden uitgewisseld. Er werd één conclusie getrokken over de afsluiting van het jaar op de baan: volgend jaar weer!

Gelukkig nieuwjaar!

De tijden:
Uitslag