Algemen ledenvergadering

Op dit moment is in ons digitale clubhuis de Algemen Ledevergadering aan de gang (klik hier). Heb je je mening nog niet laten horen of heb je een voorstel doe dat dan snel! De vergadering duurt nog t/m 6 oktober.

Waaaat?? 3 dagen vergaderen? Ja, door onze unieke club kan dat. Gewoon via het forum. Het bestuur komt met het jaarverslag en plannen voor aankomend jaar. En de leden geven via het forum hun input. Lekker vanuit de zetel of vanachter een Zwift sessie.

 

CTWT Trainingsweekend 22 maart tm 25 maart 2020

De data voor het trainingsweekend in het voorjaar van 20210is weer bekend. Van 22 – 25 maart gaat we weer op pad voor een weekend gezelligheid en fietsen.

Nieuw is dit jaar de locatie. We verblijven voor het eerst in ‘s-Gravenvoeren net over de grens. De accomodatie is voorzien van 14 slaapkamers en 14 badkamers. Allemaal 1-persoons boxsprings. Een bar, een pooltafel, wifi, sauna, jacuzzi, etc.

Wacht niet te lang met de onderhandelingen thuis. In het onderkomen is plek voor 32 man/vrouw. Meer is niet mogelijk. Zorg dus dat je je op tijd aanmeldt. Vol is vol.. Ga om je aan te melden naar ons forum (klik hier)

Verslag WK Granfondo – met snot voor de ogen…

Op 2 september reed Hans de Boef in Varese, Italie het Wereldkampioenschap Granfondo. Een jaloersmakende ervaring compleet in Oranje CTWT tenue! Lees hier het verslag van deze fantastische ervaring:

VERSLAG UCI WK GRANFONDO 2019 – 116e MET SNOT VOOR DE OGEN…

Zondagochtend om 4:45u (een kwartier voor de wekker ging) lag ik klaar wakker stijf van de spanning in bed… Omdat Tineke nog lag te slapen, er snel uitgegaan om maar alvast te ontbijten en alles in gereedheid te brengen. Voor de 6e keer controleren of ik voldoende repen/gels e.d. bij me had. Kop koffie, fiets in de auto, nog snel even naar het toilet en alle spullen pakken en niets vergeten… Om rond 6u naar Varese af te reizen. Vooraf al een parkeerterrein uitgezocht buiten het centrum zodat Tineke na de wedstrijd weer makkelijk en snel naar het appartementje kon rijden. Na een voorspoedig ritje stonden we op een volledig verlaten parkeerterrein. Omdat het een fris ochtendje was en zou worden, de benen in de olie gezet en samen liepen we naar de start.

Bij de start aangekomen was het nog relatief rustig. Op het terras van een barretje mijn fietsschoenen aangetrokken en alles in mijn zakjes. O ja… nog even naar het toilet… En dan een uur voor de start toch maar het startvak in… Tineke maakte ondertussen een heuse fotoreportage van mijn voorbereidingen en spanning… Toen ik in het startvak ging stond, kwam er een Belg naast me staan, wat bleek… In 2014 hebben we samen de Marmotte gereden en sliepen we in hetzelfde huisje.. Hoe toevallig is dat…! Koen nog even succes gewenst toen hij langskwam (startte 14min eerder) en wachten… wachten….. wachten… @#&@&^$ spanning… Ondertussen viel het mij wel op dat het overgrote merendeel er goed afgetraind, gesoigneerd en vooral een stuk lichter uit zag…

Om 07:44u was het eindelijk zover. De start, alle trainingen en afzien moeten nu hun vruchten afwerpen… Omdat ik de eerste 4 beklimmingen en het grootste deel van het parcours verkend had, wist ik wat me te wachten stond. Na 5km kwamen er twee tunnels, waarvan de tweede niet verlicht was. Met voldoende afstand nemen en rechts van mij vrij houden, kwam ik gelukkig ongeschonden uit de tunnels. 5 km later ontsnapte ik vervolgens op het nippertje aan een valpartij toen de renner voor mij onderuitging en zijn fiets net op tijd voor mijn wielen weggetrokken werd. Pfff…. Ondertussen stond de gashendel stevig open en kwam de eerste klim op 15km al snel voor de wielen. Wat mij nog niet eerder overkomen was, gebeurde nu wel… Zowel links als rechts werd ik aan alle kanten voorbij gereden. Met een hartslag vol in het rood en blik op mijn cassette achter leerde mij dat het niet zozeer aan mij lag en dat de anderen gewoon veel sneller waren. Pfff dat wordt een lange zware dag… Boven aangekomen snel naar beneden en hopen dat ik iig sneller kan dalen dan de meesten…. Dat bleek gelukkig het geval en met de wetenschap van de tricky punten kon ik anticiperend inhalen en naar een grote groep voor me rijden. Uiteraard met een hoop anderen in mijn wiel…

Langs het meer van Lugano kwam ik langzaam bij een grote groep, een groep waar ik vrijwel de gehele verdere race bij zou blijven. De tweede klim was zo goed als het zelfde verhaal als de eerste klim. Als snel was ik de laatste en viel er een gaatje (gat…). Bovenop zo hard mogelijk naar beneden, met verstand aangezien ook dit een lastige en technische afdaling was. Ook hier bleek voorkennis van cruciaal belang. Na een lang snel stuk kwam er een U-bocht en daar bleek iemand over vangrail gedoken te zijn…

De derde klim bleek dat ik mee kon komen met de groep, wat flink wat moraal gaf en me de mogelijkheid gaf om zelfs voorop in de afdaling te gaan en plukjes andere rijders op te rapen. Al snel diende de 4e klim van de dag zich aan… 3km aan continu 11% met een stuk van 14%.. In tegenstelling tot de eerdere beklimmingen haalde ik nu in en niet een enkeling maar velen liet ik achter mij. Zo slecht was ik dus niet… Na de afdaling kwamen we al gauw samen met een andere groep die de medio-fondo reden (vanaf 60jr wordt een korter parcours gereden). Hierdoor zakte het tempo in en werd er flink naar elkaar gekeken. Dat zinde mij niet… In een lopende afdaling gaf ik gas en al snel had ik een gaatje te pakken. Niet veel later bleek het gaatje een gat te zijn geworden en zette ik de knop om… 30km tijdrijden en hopen dat ik een aansluiting kan maken met de volgende groep. Ondertussen zorgde het publiek voor wat broodnodige energie want met de wind tegen voelde iedere meter omhoog verschrikkelijk zwaar. De kracht stroomde uit mijn benen en op 10km voor de streep bleek de achtervolgende groep mij weer gepakt te hebben.
De laatste 3km waren verschrikkelijk. Kramp in beide kuiten, bovenbenen en handen. Alle snelheid was eruit en voor het eerst moest ik terug naar de 28. Net als op de eerste beklimming werd ik ook nu weer van alle kanten voorbij gestoven. Daar gaat een eventuele mooie klassering… De laatste 150m liepen weer iets af zodat ik nog even kon aanzetten en met een beetje snelheid over de streep kon ‘knallen’… Op 03:44:35 klokte ik af, krap binnen mijn eigen doelstelling van 03:45u

Helemaal kapot stapte ik af en wachtte ik op Tineke die bij de streep naar me aan het kijken was. Dolblij toen ik haar zag en we samen even konden zitten om bij te komen. Al snel vertelde ze me dat Koen al na 5km in een van tunnels was uitgevallen doordat zijn derailleur er afgereden was. Na een herstelshake en flesje water liepen we samen naar het racevillage voor de pastaparty en hopelijk de uitslag. Dat laatste bleek er niet te hangen. Dan maar rustig naar het appartement fietsen, om te douchen en alle spullen te pakken om weer naar huis te rijden…
Uiteindelijk blijk ik met 03:44:35 116e van 270 deelnemers in mijn leeftijdscategorie geworden te zijn. Een resultaat waar ik trots en blij mee ben. Vooral de wijze waarop ik gereden heb, strijdend ten onder gaan, heeft me een goed gevoel gegeven. Volgende keer wellicht iets meer geduld betrachten om op het eind nog wat meer over te houden…. Ach… Wie weet… ;-) Sowieso ontzettend blij en trots op Tineke die me afgelopen jaar zo gesteund, geholpen en ontzien heeft. Fietsen is een ontzettend harde en mooie sport, wel een sport die heel wat vraag van je wederhelft en familie. Als je jouw streven naar een goed resultaat kan delen en de blijdschap van het resultaat ook gedeeld wordt door je wederhelft en familie is het des te mooier!

PS. Bestuur bedankt voor het regelen van het mooie oranje CTWT shirt. Onderscheiden en duidelijk Nederland uitstralend!

Marcel van Delft 2e in Alphen a/d Rijn

Afgelopen zondag werd de wielerronde van Alpen a/d Rijn verreden. Bij de funklasse stond Marcel van Delft aan de start. Al snel ontstond een kopgroep met een man of 21 die uiteindelijk mochten sprinten voor de winst.

Helaas verloor Marcel door een gedubbelde renner zijn goede uitgangspositie voor de sprint. Hij moest de graskant in. Vanaf plek 14 wist hij toch nog het podium te halen.

“Het melkzuur spoot eruit, m’n beenspieren verkrampte helemaal, maar ik moest daar doorheen….
Ik had het gevoel dat ik m’n fiets kapot trok, ik zag de finishstreep en bam!, als 2e over de meet!”

 

Goed begin CTWT reis met Dreilander Giro – podium en top 10!

CTWT zit met haar leden op dit moment in Nauders voor het eerste deel van een mooie fietstrip in de bergen. Gisteren werd de Dreilander Giro succesvol uitgereden door 18 leden. Onderweg werden ze ondersteund door onze eigen verzorgingspost.

Van alle 18 natuurlijk een topprestatie, maar die van Dennis van Bergen springt er uit. Hij wist beslag te leggen op de 9e plek overall. Gefeliciteerd!

Alsof dat niet genoeg was, wist Cycling Team Wielertoerist ook nog het derde treetje op het podium te behalen in de teamclassificatie.

De volgende cyclo is de Dolomieten Marathon, maar ondertussen wordt er natuurlijk gewoon van de omgeving genoten. Veel plezier nog mannen!

Met dank aan sportograf voor de foto uit de best-of-gallery

Inschrijving Camerig Classic geopend

Vorig jaar werd voor het eerst sinds jaren de Camerig Classic weer verreden. Dit is zo goed bevallen dat we besloten hebben de rit ook dit jaar te organiseren. 23 september gaan we weer naar Zuid-Limburg.

Het programma ziet er als volgt uit:
9:45 verzamelen met koffie en vlaai bij AGR XP, Plenkertstraat 50, Valkenburg http://www.amstelgoldracexp.nl
10:30 vertrekken
12:00 start Camerig classic (1e ronde gezamenlijk)
16:00 finish Camerig classic
17:30 pastamaaltijd

Kosten:
Voor deze dag wordt een eigen bijdrage van € 15,- gevraagd.

Na aanmelding gaan we er van uit dat je komt. Vanuit de vereniging worden er meer kosten gemaakt dan de hier genoemde € 15,- PP. Kom je niet opdagen of meld je je te laat af, dan worden de gemaakte kosten in rekening gebracht.

Regels
– Deelname is enkel voor leden van CTWT
– Deelname is geheel op eigen risico.
– CTWT kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele ongevallen en schade, o.i.d.
– Valhelm verplicht.
– Houd je aan de verkeersregels om ergernis bij andere weggebruikers te voorkomen.
– Er wordt daar waar mogelijk gebruik gemaakt van de fietspaden.

Voorzieningen
Bij het AGR XP is voldoende parkeergelegenheid aan de Prinses Beatrixsingel. Parkeer eerst je auto en haal dan je parkeerkaart bij AGRXP.
Kleedkamers met douche zijn beschikbaar

Route
Vanuit het AGRXP rijden we gezamenlijk via een omweg naar de voet van de Camerig. Als iedereen aanwezig is, rijden we de eerste lus gezamenlijk.
De lus van de Camerig Classic is bijna 20 km (zie https://www.strava.com/segments/2035005). Deze wordt maximaal 5 keer gereden. Na afloop rijden we de kortste weg terug naar Valkenburg. Zodra de complete route bekend is, zullen we deze ook delen.

Deelnemers
Gelet op de capaciteit is in eerste instantie plek voor 40 deelnemers. Inschrijven kan tot 15 september via het forum (klik hier)

Het was een mooi weekend voor CTWT

In Frankrijk stonden vijf CTWT-ers aan de start van Les Trois Ballons. Zij zetten daar mooie resultaten neer:
635 Ferry Stoffer 8.57
819 Arnoud Hensen 9.21
839 Peter Lisseveld 9.24
1029 Mark Meijerink 9.55
1295 Jeroen Veldman 10.54

Een paar honderd kilometer daar vandaan stonden acht ctwt-ers aan de start van Rundum Köln. Helaas wist een van de deelnemers de eindstreep niet te halen. Pleun Stevens raakte vrij snel na de start betrokken bij een valpartij. Na behandeling in het ziekenhuis kon hij weer naar huis. Naast enkele kneuzingen en schaafwonden lijkt er gelukkig verder weinig aan de hand en hij denkt over twee weken gewoon mee te kunnen met onze cycloweek.
Zijn cyco duurde exact 1008 meter. De andere deelnemers voltooiden de 123 kilometer wel.
205 Marcel Janssen 3.11.35
255 Niels Hartland 3.16.06
348 Arien Oskam 3:18:48
357 Eric Fronik 3:19:00
388 Wim Cats 3:21:19
788 Martin Gerritsen 3:45:44
857 Ronald Brugmans 3:55:07

Ten slotte nog een vermelding van Michel van der Hoeven die op de kwart triatlon in Huizen beslag legde op de zesde plaats. Chapeau.