Algemen ledenvergadering

Op dit moment is in ons digitale clubhuis de Algemen Ledevergadering aan de gang (klik hier). Heb je je mening nog niet laten horen of heb je een voorstel doe dat dan snel! De vergadering duurt nog t/m 6 oktober.

Waaaat?? 3 dagen vergaderen? Ja, door onze unieke club kan dat. Gewoon via het forum. Het bestuur komt met het jaarverslag en plannen voor aankomend jaar. En de leden geven via het forum hun input. Lekker vanuit de zetel of vanachter een Zwift sessie.

 

Lachende koeien in de Jura

Van 22 tm 27 september hielden we een cycloreis naar de Jura om daar deel te nemen aan de gravelrace en de cyclo La vachte qui rit – inderdaad, die van het kaasje. Ook deze cycloreis was ingelast omdat de twee eerder geplande reizen afgelast moesten worden vanwege corona. Een verslag van Martin

woensdag, 22 september

Na een lange autorit besluiten we even de beentjes los te trappen. Arthur heeft een kort rondje gemaakt zonder al te veel hoogtemeters. En samen met Ronald rijden we door de glooiende omgeving van Louhans. Rustige wegen wisselen af met (te) drukke wegen. Langs de kant van de weg zien we koeien en Bresse kippen. Vooral over die bijzondere kippen raakt Ronald niet uitgepraat. We merken aan het eind dat de zon hier iets eerder ondergaat dan in Nederland, maar gelukkig bereiken we na een kleine 50 kilometer en 300 hm nog op tijd het hotel om daar snel te douchen en aan te schuiven voor het diner.

donderdag 23 september “Lachende koeien in de Jura” verder lezen

Camerig Classic in de zon

Op 12 september hielden we onze jaarlijkse Camerig Classic. Nadat de editie van 2020 vanwege corona was gecancelled, konden we dit jaar wel onze rondjes over de Camerig rijden.

Een verslag van Alwin:
De aanloop naar de Camerig was dit keer via de gemakkelijke route. Niet de mooiste maar zo bleef alles wel mooi bij elkaar en gaf het gelegenheid tot bijkletsen. Ik vond het prettig maar als de meningen anders zijn hoor ik het graag.

Rondje SUST ging ook goed. Was wel even vreemd opkijken toen de hele groep ineens achter me bleek te rijden terwijl ik ze voor me verwachtte. Bleken ze na de afslag in Gemmenich gewacht te hebben. Bij Sippenaken merkte ik het verschil tussen de toppers en mij. Ik moest echt even terugschakelen en zij reden gewoon weg alsof er niets aan de hand was. Fijne reality check…. “Camerig Classic in de zon” verder lezen

Fietsweekend Teutoburger Wald


Van 27 tm 29 augustus was er het fietsweekend in het Teutoburger Wald. Het weekend was inderhaast ingelast ter compensatie van de vele vervallen activiteiten als gevolg van Corona. Zestien mensen togen naar Duitsland en ctwt had het bagagevervoer geregeld. Het was een topweekend, volgens de reacties:

Jan Willem: “Lekker gefietst en afgezien. De routes werden per dag mooier met als hoogtepunt de route van zondag. Lekker door het bos over de heuvelrug heen en weer, op en af. Iets meer km’s voorbereiding was misschien beter geweest. Dan had ik aan het einde van de ritten wellicht wat minder de kilometers af hoeven te tellen. Te vaak kijken hoe ver het nog is helpt niet
Wachten op eten duurt lang, maar het was het wachten waard en het bier tijdens het wachten smaakte goed.
Duitsers hebben goede bakkers. Prima pauze plekken met goede taart.
En natuurlijk lekker veel over van alles en nog wat geouwehoerd. “Fietsweekend Teutoburger Wald” verder lezen

Een kletsnatte Omloop Overijssel

 

Op 4 juli konden we onze eerste post-corona activiteit houden, de Omloop Overijssel. Het was na Groningen, Noord-Holland en Zeeland alweer onze vierde provincietocht.


Vanuit Rijssen trok een grote groep CTWT-ers naar de Sallandse Heuvelrug en vandaar naar Duitsland om na 160 kilometer uiteindelijk weer in Rijssen uit te komen. Was een geslaagde dag over voor velen onbekend terrein. Qua weer wordt het bijna traditie dat er altijd wel wat is. Groningen was episch met wind en regen. Zeeland was vooral winderig en in Overijssel waren het twee serieuze stortbuien, compleet met onweer, windstoten en regen. Heel veel regen.
Peter bedankt voor de route en Ekko voor de goede organisatie!

Goed begin CTWT reis met Dreilander Giro – podium en top 10!

CTWT zit met haar leden op dit moment in Nauders voor het eerste deel van een mooie fietstrip in de bergen. Gisteren werd de Dreilander Giro succesvol uitgereden door 18 leden. Onderweg werden ze ondersteund door onze eigen verzorgingspost.

Van alle 18 natuurlijk een topprestatie, maar die van Dennis van Bergen springt er uit. Hij wist beslag te leggen op de 9e plek overall. Gefeliciteerd!

Alsof dat niet genoeg was, wist Cycling Team Wielertoerist ook nog het derde treetje op het podium te behalen in de teamclassificatie.

De volgende cyclo is de Dolomieten Marathon, maar ondertussen wordt er natuurlijk gewoon van de omgeving genoten. Veel plezier nog mannen!

Met dank aan sportograf voor de foto uit de best-of-gallery

Meld je zsm aan voor de gratis BBQ (en clubkampioenschap)

Op 13 mei 2018 wordt het CTWT clubkampioenschap verreden met een afsluitende BBQ. Voor leden van CTWT en hun gezin is de BBQ gratis.

Hier kan je je aanmelden: Forum

Deelname staat open voor alle CTWT-ers en leden van het forum aangemeld voor 1 april 2018.
Let op: Om mee te kunnen doen heb je een KNWU basislidmaatschap nodig i.v.m. verzekering en aansprakelijkheid. Doordat CTWT een KNWU-vereniging is, hebben CTWT-leden hebben automatisch zo’n basislidmaatschap. Indien je als niet CTWT-lid wil deelnemen, moet je zelf voor een KNWU-basislidmaatschap zorgen. Bij de inschrijving wordt hiernaar gevraagd. Geen KNWU basislidmaatschap wil zeggen dat je niet kunt deelnemen, dus zorg hier op tijd voor.

De voornaamste doelstelling is om de kinderen een geweldige dag te bezorgen en de volwassenen te laten vooruitblikken op het cycloseizoen en naar wat komen gaat in het najaar. Tussendoor gaan we voor de gezelligheid een wedstrijdje rijden in twee categorieën waaruit de clubkampioenen naar voren moeten komen.

De dagindeling:

12.30 – 13.00 : Inschrijving Kids Race en afhalen rugnummers voor het Clubkampioenschap
13.30 – 14.00 : Proloog (tijdrit) over 1 ronde. We starten om de minuut.
13.33 – 14.03 : We genieten even van onze ‘1500 meter kuchjes’
14.30 – 15.00 : KIDS RACE. Hoogtepunt van de dag; in talloze categorieën wordt gestreden voor de medailles.
15.00 – 15.30 : Warming up
15.30 – 16.40 : Clubkampioenschap A-klasse (licentiehouders en niet-licentiehouders met dispensatie)
15.31 – 16.35 : Clubkampioenschap B-klasse (Niet-licentiehouders en dames)

De eerste ronde ‘cuisine’ van de BBQ wordt verwacht om 16.30. Graag eerst de kinderen de ruimte geven om aan te vallen. Na de finish mogen de deelnemers even uithijgen en vervolgens zonder enige gene snoeihard aanvallen.

Weekend Luik-Bastenaken-Luik geslaagd

Afgelopen weekend is CTWT naar Richelle geweest om op zaterdag LBL te rijden. Op vrijdag werd er door de meesten al een rondje losgefietst.

Op zaterdag stonden er negen CTWT-ers aan de start, van wie er zes de afstand van 280 kilometer reden. De overige drie hielden het bij de 170 kilometer, wat al een behoorlijke uitdaging is. Om een indruk te geven van de zwaarte van de lange afstand (298 kilometer met thuisstart en 4500 hoogtemeters). De CTWT-ers vertrokken om half zeven. Uiteindelijk passeerde de eerste finisher iets voor zessen de finishlijn. De laatste om 21.30 uur.

Het verblijf in het huisje in Richelle was perfect. En bij voldoende animo zullen we dit zeker volgend jaar weer herhalen.

Net geen podium bij de Hel van Groesbeek

Afgelopen weekend werd de MTB marathon de Hel van Groesbeek verreden. CTWTers zijn niet alleen actief op de weg of in ‘t veld, maar er zijn er ook die in de “zomer”maanden de MTB pakken. (voor de MTB winterfietsters, MTBen is eigenlijk een zomersport 😉 ).

Er stonden bij elke afstand (35km, 70km en 105km) CTWTers aan de start. Marcel was de meest succesvolle op de 35km en wist 4e overall en 1e in zijn categorie te worden. Weliswaar met een buiteling over het stuur, maar gelukkig zonder erg.

Ingrid reed bij de dames haar 2e marathon in een serie van 4 voor de SFORZ Ladies MTB Marathon Cup.