CTWT Trainingsweekend 22 maart tm 25 maart 2020

De data voor het trainingsweekend in het voorjaar van 20210is weer bekend. Van 22 – 25 maart gaat we weer op pad voor een weekend gezelligheid en fietsen.

Nieuw is dit jaar de locatie. We verblijven voor het eerst in ‘s-Gravenvoeren net over de grens. De accomodatie is voorzien van 14 slaapkamers en 14 badkamers. Allemaal 1-persoons boxsprings. Een bar, een pooltafel, wifi, sauna, jacuzzi, etc.

Wacht niet te lang met de onderhandelingen thuis. In het onderkomen is plek voor 32 man/vrouw. Meer is niet mogelijk. Zorg dus dat je je op tijd aanmeldt. Vol is vol.. Ga om je aan te melden naar ons forum (klik hier)

Inschrijving Camerig Classic geopend

Vorig jaar werd voor het eerst sinds jaren de Camerig Classic weer verreden. Dit is zo goed bevallen dat we besloten hebben de rit ook dit jaar te organiseren. 23 september gaan we weer naar Zuid-Limburg.

Het programma ziet er als volgt uit:
9:45 verzamelen met koffie en vlaai bij AGR XP, Plenkertstraat 50, Valkenburg http://www.amstelgoldracexp.nl
10:30 vertrekken
12:00 start Camerig classic (1e ronde gezamenlijk)
16:00 finish Camerig classic
17:30 pastamaaltijd

Kosten:
Voor deze dag wordt een eigen bijdrage van € 15,- gevraagd.

Na aanmelding gaan we er van uit dat je komt. Vanuit de vereniging worden er meer kosten gemaakt dan de hier genoemde € 15,- PP. Kom je niet opdagen of meld je je te laat af, dan worden de gemaakte kosten in rekening gebracht.

Regels
– Deelname is enkel voor leden van CTWT
– Deelname is geheel op eigen risico.
– CTWT kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele ongevallen en schade, o.i.d.
– Valhelm verplicht.
– Houd je aan de verkeersregels om ergernis bij andere weggebruikers te voorkomen.
– Er wordt daar waar mogelijk gebruik gemaakt van de fietspaden.

Voorzieningen
Bij het AGR XP is voldoende parkeergelegenheid aan de Prinses Beatrixsingel. Parkeer eerst je auto en haal dan je parkeerkaart bij AGRXP.
Kleedkamers met douche zijn beschikbaar

Route
Vanuit het AGRXP rijden we gezamenlijk via een omweg naar de voet van de Camerig. Als iedereen aanwezig is, rijden we de eerste lus gezamenlijk.
De lus van de Camerig Classic is bijna 20 km (zie https://www.strava.com/segments/2035005). Deze wordt maximaal 5 keer gereden. Na afloop rijden we de kortste weg terug naar Valkenburg. Zodra de complete route bekend is, zullen we deze ook delen.

Deelnemers
Gelet op de capaciteit is in eerste instantie plek voor 40 deelnemers. Inschrijven kan tot 15 september via het forum (klik hier)

Het was een mooi weekend voor CTWT

In Frankrijk stonden vijf CTWT-ers aan de start van Les Trois Ballons. Zij zetten daar mooie resultaten neer:
635 Ferry Stoffer 8.57
819 Arnoud Hensen 9.21
839 Peter Lisseveld 9.24
1029 Mark Meijerink 9.55
1295 Jeroen Veldman 10.54

Een paar honderd kilometer daar vandaan stonden acht ctwt-ers aan de start van Rundum Köln. Helaas wist een van de deelnemers de eindstreep niet te halen. Pleun Stevens raakte vrij snel na de start betrokken bij een valpartij. Na behandeling in het ziekenhuis kon hij weer naar huis. Naast enkele kneuzingen en schaafwonden lijkt er gelukkig verder weinig aan de hand en hij denkt over twee weken gewoon mee te kunnen met onze cycloweek.
Zijn cyco duurde exact 1008 meter. De andere deelnemers voltooiden de 123 kilometer wel.
205 Marcel Janssen 3.11.35
255 Niels Hartland 3.16.06
348 Arien Oskam 3:18:48
357 Eric Fronik 3:19:00
388 Wim Cats 3:21:19
788 Martin Gerritsen 3:45:44
857 Ronald Brugmans 3:55:07

Ten slotte nog een vermelding van Michel van der Hoeven die op de kwart triatlon in Huizen beslag legde op de zesde plaats. Chapeau.

Clubkampioenen bekend!

Afgelopen zondag werden op de Nedereindseberg de Open CTWT clubkampioenschappen verreden. Bij de A’s werd Bas Koster kampioen en Michel Verhoeven eindigde op het hoogste treetje bij de B’s. Ook voor kids was er weer de kidsrace! Uiteindelijk werd er weer afgesloten met een lekker BBQ.

Lees voor meer verslagen en koersnieuws ons forum: klik hier

Trainingsweekend weer groot succes!

Het afgelopen trainingsweekend was weer een groot succes. Op vrijdag verzamelden de meesten van de 35 deelnemers zich al bij het onderkomen in Hombourg voor een mooie ronde. Gezien het grote aantal deelnemers en de eventuele niveau verschillen werd er gesplitst in meerdere groepen.

De weergoden waren ons gunstig gezind dit weekend. Geen regen! Geen sneeuw! De temperatuur was niet heel hoog. Maar op zaterdag bij de rit door de Eifel kon er zelfs op het terras gezeten worden. De zon deed ook zondags z’n best om het aangenaam te maken.

De meest gehoorde vraag tijdens het weekend was dit jaar dan ook “Wat doe jij aan?” En onderweg bleken er toch de nodige jacks en windstoppers naar de achterzakken te moeten verhuizen.

De inwendige mens werd ook weer goed verwend en wat wil je ook anders met 2 koks in het ledenbestand. Er waren weer veel trouwe leden die elk jaar mee gaan. Maar toch ook weer enkele nieuwe gezichten.

Kortom het was weer een weekend met een mooi aantal km’s, veel lol, goed eten en zon! Helaas was alleen door dat laatste het zo druk geweest bij het Hijgend Hert dat er maandag geen appeltaart meer was.

Aanmelden CTWT team Rundum Koln

Meld je aan voor het CTWT-team Rundum Koln!
Zondag 10 juni doet weer een CTWT-team mee aan de jedermannrennen
Rundum Koln. Afgelopen jaar stond CTWT met 11 man aan de start en
dit was een groot succes. De cyclo heeft een geheel autovrij parcours
en je start en finisht midden in Keulen. De cyclo telt 127 kilometer
en ongeveer 1200 hoogtemeters. Hoogtepunt is wellicht de doorkomst op
de Bensberg waar het publiek rijen dik staat.
Wil je mee? Meld je dan aan op ons forum:

We hebben tien plaatsen beschikbaar. Hoewel de inschrijving op dit moment
79 euro bedraagt, kunnen de leden van het CTWT-team mee voor 69 euro.

13 mei Clubkampioenschap, BBQ en Kidsrace

Dit jaar is het clubkampioenschap op 13 mei ipv eind september. Wellicht hebben we zo wat mooier weer voor de BBQ! Dus zet hem vast in je agenda en meld je aan op het forum.

Het CK wordt weer verreden op het parcours van de Nedereindse Berg in Nieuwegein. We starten met een tijdrit over 1 rondje en terwijl iedereen na loopt de kuchen is het aan de kids. Voor velen het hoogtepunt, waar de toekomstige CTWTers gaan strijden voor de medailles.

Daarna is het weer aan de volwassenen voor een wedstrijd over 1 uur. Lekker laagdrempelig, dus geen wedstrijdervaring vereist.

En we sluiten natuurlijk weer af met een BBQ!

Meer informatie vind je hier

10 jarig jubileum evenement!

Jubileumrit CTWT zondag 24 september

Cycling Team WielerToerist bestaat dit jaar 10 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden! Hiervoor wordt een oud evenement nieuw leven ingeblazen.

CTWT is ontstaan uit het forum Wielertoerist.nl. Dit forum was opgericht om informatie te verkrijgen over de Marmotte. De leden hiervan ontmoette elkaar in eerste instantie dan ook met name rond dat evenement. Gaandeweg groeide het forum echter en begonnen de leden elkaar ook te ontmoeten rond toertochten in Nederland.

Op een gegeven moment is de Camerig Classic ontstaan, een rit in maart waarbij meerdere keren een parcours over de Camerig in Limburg werd verreden. Voor sommigen een test om te kijken hoe de conditie was, voor anderen echt de start van het seizoen en vooral een evenement om elkaar weer eens te ontmoeten. Gestart werd in Gulpen waarna ‘en groupe’ naar de voet van de Camerig werd gereden. Steevast reed dan forumlid Henny als eerste al zingend de Loorberg op om vervolgens als laatste boven te komen. Voor sommigen begon dan de echte rit en werd er hevig gestreden om de wisseltrofee, de gouden spaak. Anderen hadden dan al voor hun doen een flinke rit gemaakt en zochten geregeld een terras op voor een kop koffie met gebak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aangezien na zo’n tocht de inwendige mens ook weer verwend mag worden, werd afgesloten in een restaurant en dat was misschien het belangrijkste gedeelte van de dag. De eerste keer werd nog gegeten in een restaurant in Gulpen maar daar bleek men een groep van hongerige wielertoeristen niet goed aan te kunnen. De arme blonde serveerster van destijds zal ongetwijfeld direct na die avond haar ontslag ingediend hebben. Daarna heeft de wokker in Margraten nog enkele keren een flinke schadepost gehad aan ons.

Door de organisatie van het trainingskamp in maart kwam helaas een einde aan de Camerig Classic. Geregeld wordt echter nog aan de tocht gerefereerd of wordt gepleit om een nieuwe editie te organiseren. Die wens gaat nu in vervulling.

Zondag 24 september wordt weer een Camerig Classic verreden. In verband met het jubileum zal het een uitgebreid arrangement zijn wat de deelnemers voorgeschoteld krijgen.

Het programma ziet er als volgt uit:

9:45 verzamelen met koffie en vlaai bij AGR XP, Plenkertstraat 50, Valkenburg (http://www.amstelgoldracexp.nl)

10:30 vertrekken

12:00 start Camerig classic (1e ronde gezamenlijk)

16:00 finish Camerig classic

17:30 pasta buffet

We hebben contact met een ex prof wielrenner om deze dag met ons mee te fietsen. TZT zullen we hier meer over vertellen.

Kosten:

Voor deze dag wordt een eigen bijdrage gevraagd. Deze zal ongeveer € 10,- bedragen.

Na aanmelding gaan we er van uit dat je komt. Vanuit de vereniging worden er meer kosten gemaakt dan de hier genoemde 10 euro PP. Kom je niet opdagen of meld je je te laat af, dan worden de gemaakte kosten in rekening gebracht.

Regels

– Deelname is enkel voor leden van CTWT

– Deelname is geheel op eigen risico.

– CTWT kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele ongevallen en schade, o.i.d.

– Valhelm verplicht.

– Houd je aan de verkeersregels om ergernis bij andere weggebruikers te voorkomen.

– Er wordt daar waar mogelijk gebruik gemaakt van de fietspaden.

Voorzieningen

Bij het AGR XP is voldoende parkeergelegenheid

Kleedkamers met douche zijn beschikbaar

Ravitaillering tijdens Camerig classic

Het belooft een hele mooie dag te worden dus meld je aan in het betreffende topic op het forum. Een mooie kans om elkaar weer eens te ontmoeten en nog wat te trainen voor de clubkampioenschappen. Zodra de exacte route beschikbaar is zal deze geplaatst worden op het forum.