Marcel van Delft 2e in Alphen a/d Rijn

Afgelopen zondag werd de wielerronde van Alpen a/d Rijn verreden. Bij de funklasse stond Marcel van Delft aan de start. Al snel ontstond een kopgroep met een man of 21 die uiteindelijk mochten sprinten voor de winst.

Helaas verloor Marcel door een gedubbelde renner zijn goede uitgangspositie voor de sprint. Hij moest de graskant in. Vanaf plek 14 wist hij toch nog het podium te halen.

“Het melkzuur spoot eruit, m’n beenspieren verkrampte helemaal, maar ik moest daar doorheen….
Ik had het gevoel dat ik m’n fiets kapot trok, ik zag de finishstreep en bam!, als 2e over de meet!”

 

Clubkampioenen bekend!

Afgelopen zondag werden op de Nedereindseberg de Open CTWT clubkampioenschappen verreden. Bij de A’s werd Bas Koster kampioen en Michel Verhoeven eindigde op het hoogste treetje bij de B’s. Ook voor kids was er weer de kidsrace! Uiteindelijk werd er weer afgesloten met een lekker BBQ.

Lees voor meer verslagen en koersnieuws ons forum: klik hier

Net geen podium bij de Hel van Groesbeek

Afgelopen weekend werd de MTB marathon de Hel van Groesbeek verreden. CTWTers zijn niet alleen actief op de weg of in ‘t veld, maar er zijn er ook die in de “zomer”maanden de MTB pakken. (voor de MTB winterfietsters, MTBen is eigenlijk een zomersport 😉 ).

Er stonden bij elke afstand (35km, 70km en 105km) CTWTers aan de start. Marcel was de meest succesvolle op de 35km en wist 4e overall en 1e in zijn categorie te worden. Weliswaar met een buiteling over het stuur, maar gelukkig zonder erg.

Ingrid reed bij de dames haar 2e marathon in een serie van 4 voor de SFORZ Ladies MTB Marathon Cup.

13 mei Clubkampioenschap, BBQ en Kidsrace

Dit jaar is het clubkampioenschap op 13 mei ipv eind september. Wellicht hebben we zo wat mooier weer voor de BBQ! Dus zet hem vast in je agenda en meld je aan op het forum.

Het CK wordt weer verreden op het parcours van de Nedereindse Berg in Nieuwegein. We starten met een tijdrit over 1 rondje en terwijl iedereen na loopt de kuchen is het aan de kids. Voor velen het hoogtepunt, waar de toekomstige CTWTers gaan strijden voor de medailles.

Daarna is het weer aan de volwassenen voor een wedstrijd over 1 uur. Lekker laagdrempelig, dus geen wedstrijdervaring vereist.

En we sluiten natuurlijk weer af met een BBQ!

Meer informatie vind je hier

5e plek bij de recreanten in Omloop der Zeven Heuvelen!

Afgelopen werd de Omloop der Zeven Heuvelen verreden. Een mooi omloop over geaccidenteerd terrein.

Bij zowel de recreanten als de amateurs stonden de nodige CTWTers aan de start. Bij de recreanten wist Ronald Vos beslag te leggen op een mooie 5e plek!

Bij de amateurs waren de CTWTers minder succesvol. Of het nu het grote deelnemersveld was of de slechte benen na de bbq van de avond ervoor is niet bekend. Maar veel CTWTers zat gepositioneerd achter de verschillende breuken in het peleton waren kansloos voor de ereplaatsen.

Mooi resultaat in Omloop Munnikland

Afgelopen zaterdag werd de Omloop van het Munnikenland verreden. Marcel Klapwijk reed een goed resultaat met een 11e plek.

2x eerder had Marcel daar al een goed resultaat gereden, dus de verwachtingen waren hoog. Het is kennelijk een omloop die hem goed ligt. Zoals het Marcel betaamt sloot hij voor de start achteraan aan ipv het koud te krijgen met wachten. Dan moet je daarna wel snel opschuiven om te voorkomen dat je achter een breuk komt. Want de weerstomstandigheden (wind!) gingen waarschijnlijk voor een zware koers zorgen.

Na 1 ronde was al een flink deel van het 120 man tellende deelnemersveld overboord. En ook in ronde 2 en 3 bleef het tempo hoog en ging het op de kant. Toch wisten op een gegeven moment 6 man weg te rijden. Aangezien het peleton geen aanstalten maakte om het gat te dichten wisten deze al snel een flink gat te slaan.

De rest van het overgebleven peleton (max 40 man) zou gaan rijden voor plek 7. Marcel reed continu alert voorin en sprong op het juiste moment naar voren vlak voor het opdraaien van het clubparcours. In de sprint werd Marcel 5e en eindige zodoende net buiten de top 10 op een mooie 11e plek.

Gefeliciteerd!

Druk cross weekend met mooie resultaten!

Zaterdag verzamelde de veldrijders zich in Oudewater voor de nationale veldrit. Het was ’s nachts goed koud geweest en de ondergrond was licht bevroren. Erg mooi voor de plaatjes met een winters zonnetje en mist boven de weilanden, maar minder voor het parcours. De egaliseermachine stond nog steeds ergens ver achter in de schuur en het parcours was een serieuze test om je vullingen uit je tanden te rammelen.

Desalniettemin stonden er weer gemotiveerde CTWTers aan de start. Bij de amateurs reed Rob Meeuwessen een spannende wedstrijd. Na een mindere start wist hij zich naar de kop van de wedstrijd te rijden. Doordat het parcours steeds gladder werd met dank aan de zon viel hij door een foutje weer terug, maar kon wederom terugkeren in de kopgroep. Even leek het erop dat Rob terugviel toen hij moest lossen uit de kopgroep. De kopgroep kreeg het echter ook zwaar op het parcours dat nergen bolde en Rob kon weer terugkeren. Door een fout gingen er 2 man vandoor en Rob wist mooi de derde plek te bemachtigen!  BAM! Podium.

Daarachter was het voor Jan Willem den Braber ook knokken voor elke plek. Na  ook al een slechte start wist hij te profiteren van de fouten van de tegenstanders. Het steeds gladder wordende parcours eistte z’n slachtoffers. De top 20 kan zelfs even in zicht, maar na wat stuivertje wisselen finishte hij keurig als 22e en pakte de eerste punten van het seizoen.

15355809_10154241769166553_4172734972575623290_n

Na de amateurs was het de beurt aan de Masters met aan de start Martijn Geenen. en Ronald Brugmans. Martijn vond op dit rondje z’n beste benen van het seizoen. Waar hij na de startstrook ergens halverwege het veld de weide opdraaide, wist hij een groot deel van de tegenstand te passeren gedurdende de cross. De goede benen brachten hem naar een mooie top tien notering. 8e! Ronald wist zich daarachter naar een 25e plek te crossen.

Op Zondagmorgen moesten de veldrijders vroeg uit de veren voor de cross in Zwartemeer. Het was nog kouder dan in Oudewater en de ondergrond nog harder. Gelukkig minder hobbelig (er zijn althans geen klaagzangen over losgetrilde vullingen gehoord). Of Rob wat teveel gefeest heeft na z’n podiumplek is niet bekend, maar de power ontbrak wel in de benen. Dat resulteerde in een 22e plek. Gerjan Olsder zat daar vlak achter en pakte ook weer flink wat punten met een mooie 24e plek.  Die punten zijn belangrijk, want de levert een steeds betere startpositie op met dus kans op nog mooiere uitslagen.

15267637_1246094625446674_1386917323056733215_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Martijn Geenen was ook weer van de partij bij de Masters. Ondanks dat Martijn geen risico’s nam op de harde ondergrond eindigde hij op een 14e plek.

Tenslotte werd er ook nog lokaal gestreden. De MNC deed dit keer de Nedereindse berg aan. Een van de mooiere parcoursen van de MNC. Martijn Prins wist zicht hier naar de 5e plek te rijden en bezet daarmee een 8e plaats in het algemeen klassement.

 

Regiokampioenschappen Midden/Noord-/Zuid-Holland Veldrijden

Afgelopen weekend werd in Nieuwegein het regiokampioenschap veldrijden voor de districten Midden, Noord- en Zuid-Holland verreden. Met deze 3 regio’s vertegenwoordigd stond er een zeer sterk deelnemersveld aan de start. Waar in de andere regio’s bij de amateurs een man of 20 aan de start verscheen, deed hier het deelnemersveld nauwelijks onder voor een nationale cross met ruim 50 amateurs die een rugnummer op spelden.

Het cross-seizoen is al een tijdje in volle gang. Enkele CTWTers noteerden al mooie uitslagen. Zo wist Martijn Geenen zich al een paar keer fors in de punten te rijden bij de Masters en kroop Rob Meeuwessen steeds dichter richting de top 10 bij de amateurs. Het niveau bij die laatste categorie is dit jaar weer hoger dan vorig jaar.

Na enkele zeer snelle en droge crossen kwam op de Nedereindse berg eindelijk de modder! En als het daar nat is wordt het altijd glad. Een harde ondergrond met een gladde bovenlaag staat vraagt al snel om rhino’s. Vlak voor de start van de amateurs kwam bovendien weer regen. Dit veranderde het parcours direct. De vele schuine kanten werden nog gladder en dit vroeg enige aanpassng gedurende de race. Soms was een net iets andere lijn beter dan bij het inrijden.

Bij de amateurs wist Rob zich naar een mooie 8e plek te knokken. Gerjan wist nog net een paar puntjes mee te pakken met een mooie 28e plek en Jan Willem finishte als 40e.

Bij de masters 40+ wist Martjin Geenen eveneens een mooie 8e plek te veroveren. Martijn Prins legde niet al te ver daarachter beslag op de 15e plek.

Bij de masters 50+ wist Ronald Brugmans zich naar een 37e plek te vechten. Een bewijs dat je nooit te oud bent om te beginnen met veldrijden. Ronald is een jaar geleden pas begonnen met veldrijden!

CTWT Clubkampioenschap – Marcel Klapwijk grijpt titel

Het was een mooie nazomerdag in Nieuwegein waar CTWT bijeen kwam voor het jaarlijkse clubkampioenschap. In de A-groep won Marcel Klapwijk de titel door na een derde plek in de proloog als eerste over de streep te komen in de wegwedstrijd. Hij werd geflankeerd op het podium door Roland Blommestein en Pleun Stevens.

Eindsprint

In de B-groep won Chris Noorlander zowel de proloog als de wegwedstrijd. Volgend jaar mag hij in de A groep zijn kunsten vertonen.

De echte winnaars waren de deelnemers aan de Kids Race. Tegen de verwachtingen in wonnen zij allemaal in een eigen categorie en mochten een gouden medaille ophalen bij de prijsuitreiking. Dit alles zorgde voor voldoende stof tot napraten tijdens de barbecue. Het was nog lang onrustig in Nieuwegein.

Eén van de enthousiaste deelnemers aan de Kids Race

Het wegseizoen zit erop!