Ploegentijdrit Wielerweekend Gilze

Afgelopen weekend stond een CTWT ploeg aan de start bij de ploegentijdrit in Gilze. Hier het verslag van forumlid Concorde:

We waren met 5 man, want helaas kon de 6e man niet. Maar goed, de tijd van de 4e man telde dus wat dat betreft geen probleem. Helaas niet de gelegenheid om het parcours te verkennen, want daar werd al gereden.

Om 15:53 gingen we van start, vanaf een echt startpodium. Dat ging nog bijna mis, omdat ze de fiets van Pesah te snel loslieten.
We moesten 3 rondjes rijden van ruim 7 km, dus afgesproken om het eerste rondje enigszins rustig aan te doen zodat we het parcours leerden kennen, hoe de bochten lopen, waar de wind vandaan kwam enzo.

In de eerste ronde was al duidelijk dat Wim het heel zwaar had, hij was net ziek geweest en nog onvoldoende hersteld. Dus na de eerste ronde lag Wim eraf en moesten de overige 4 man bij elkaar blijven.

Ook Pesah was ziek geweest, en die had ook zijn goede benen nog niet terug. Die bleef dus vooral in 4e positie, waar hij uit de wind kon blijven, en het wiel goed kon houden.
De overige 3 konden we wel goed door blijven rijden. Onze nieuwe man Stephan was een prima aanwinst voor de ploegentijdrit. En Ayhan had zijn goede vorm uit de Transalp meegenomen. Bij mij ging het verder ook wel lekker.
In de loop van de 3 ronde kon Pesah toch nog zijn beurtjes doen, en voor we het wisten snelden we alweer op de finish af.
Uiteindelijk 44,3 km/h, goed voor een 16e plek. :oke:
Op zich een goede prestatie, best tevreden mee aangezien we nog zeker geen ge-oliede machine zijn.

Tijdrijden: Arjan met broer 1e bij Koppeltijdrit & ploeg rijdt NCK

Afgelopen weekend werd er naast veldrijden ook nog tijd gereden. CTWTer Arjen van Gemerden heeft samen met zijn broer de koppeltijdrit bij De Coureur in Midden Delfland gewonnen. Gefeliciteerd!

Op zaterdag werd ook het NCK verreden in Dronten. Een stel benen hadd uitgerekend deze dag uitgekozen om een off-day te hebben en een tweede renner kreeg na 8km al een lekke band. Hierdoor moest de CTWT equippe al veels te vroeg met maar 4 man verder. Bij het NCK telt de tijd van de 4e man, dus finishen was nog steeds mogelijk. De CTWTers wisten desondanks het parcours met een respectabel gemiddelde van 44,5 km/u af te leggen.

Na afloop van dit mooie evenement zijn direct voornemens gemaakt om volgned jaar beter voorbereid en sterker terug te komen.

https://www.facebook.com/CTWT.NL/videos/1208642915822745/