Druk cross weekend met mooie resultaten!

Zaterdag verzamelde de veldrijders zich in Oudewater voor de nationale veldrit. Het was ’s nachts goed koud geweest en de ondergrond was licht bevroren. Erg mooi voor de plaatjes met een winters zonnetje en mist boven de weilanden, maar minder voor het parcours. De egaliseermachine stond nog steeds ergens ver achter in de schuur en het parcours was een serieuze test om je vullingen uit je tanden te rammelen.

Desalniettemin stonden er weer gemotiveerde CTWTers aan de start. Bij de amateurs reed Rob Meeuwessen een spannende wedstrijd. Na een mindere start wist hij zich naar de kop van de wedstrijd te rijden. Doordat het parcours steeds gladder werd met dank aan de zon viel hij door een foutje weer terug, maar kon wederom terugkeren in de kopgroep. Even leek het erop dat Rob terugviel toen hij moest lossen uit de kopgroep. De kopgroep kreeg het echter ook zwaar op het parcours dat nergen bolde en Rob kon weer terugkeren. Door een fout gingen er 2 man vandoor en Rob wist mooi de derde plek te bemachtigen!  BAM! Podium.

Daarachter was het voor Jan Willem den Braber ook knokken voor elke plek. Na  ook al een slechte start wist hij te profiteren van de fouten van de tegenstanders. Het steeds gladder wordende parcours eistte z’n slachtoffers. De top 20 kan zelfs even in zicht, maar na wat stuivertje wisselen finishte hij keurig als 22e en pakte de eerste punten van het seizoen.

15355809_10154241769166553_4172734972575623290_n

Na de amateurs was het de beurt aan de Masters met aan de start Martijn Geenen. en Ronald Brugmans. Martijn vond op dit rondje z’n beste benen van het seizoen. Waar hij na de startstrook ergens halverwege het veld de weide opdraaide, wist hij een groot deel van de tegenstand te passeren gedurdende de cross. De goede benen brachten hem naar een mooie top tien notering. 8e! Ronald wist zich daarachter naar een 25e plek te crossen.

Op Zondagmorgen moesten de veldrijders vroeg uit de veren voor de cross in Zwartemeer. Het was nog kouder dan in Oudewater en de ondergrond nog harder. Gelukkig minder hobbelig (er zijn althans geen klaagzangen over losgetrilde vullingen gehoord). Of Rob wat teveel gefeest heeft na z’n podiumplek is niet bekend, maar de power ontbrak wel in de benen. Dat resulteerde in een 22e plek. Gerjan Olsder zat daar vlak achter en pakte ook weer flink wat punten met een mooie 24e plek.  Die punten zijn belangrijk, want de levert een steeds betere startpositie op met dus kans op nog mooiere uitslagen.

15267637_1246094625446674_1386917323056733215_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Martijn Geenen was ook weer van de partij bij de Masters. Ondanks dat Martijn geen risico’s nam op de harde ondergrond eindigde hij op een 14e plek.

Tenslotte werd er ook nog lokaal gestreden. De MNC deed dit keer de Nedereindse berg aan. Een van de mooiere parcoursen van de MNC. Martijn Prins wist zicht hier naar de 5e plek te rijden en bezet daarmee een 8e plaats in het algemeen klassement.

 

Regiokampioenschappen Midden/Noord-/Zuid-Holland Veldrijden

Afgelopen weekend werd in Nieuwegein het regiokampioenschap veldrijden voor de districten Midden, Noord- en Zuid-Holland verreden. Met deze 3 regio’s vertegenwoordigd stond er een zeer sterk deelnemersveld aan de start. Waar in de andere regio’s bij de amateurs een man of 20 aan de start verscheen, deed hier het deelnemersveld nauwelijks onder voor een nationale cross met ruim 50 amateurs die een rugnummer op spelden.

Het cross-seizoen is al een tijdje in volle gang. Enkele CTWTers noteerden al mooie uitslagen. Zo wist Martijn Geenen zich al een paar keer fors in de punten te rijden bij de Masters en kroop Rob Meeuwessen steeds dichter richting de top 10 bij de amateurs. Het niveau bij die laatste categorie is dit jaar weer hoger dan vorig jaar.

Na enkele zeer snelle en droge crossen kwam op de Nedereindse berg eindelijk de modder! En als het daar nat is wordt het altijd glad. Een harde ondergrond met een gladde bovenlaag staat vraagt al snel om rhino’s. Vlak voor de start van de amateurs kwam bovendien weer regen. Dit veranderde het parcours direct. De vele schuine kanten werden nog gladder en dit vroeg enige aanpassng gedurende de race. Soms was een net iets andere lijn beter dan bij het inrijden.

Bij de amateurs wist Rob zich naar een mooie 8e plek te knokken. Gerjan wist nog net een paar puntjes mee te pakken met een mooie 28e plek en Jan Willem finishte als 40e.

Bij de masters 40+ wist Martjin Geenen eveneens een mooie 8e plek te veroveren. Martijn Prins legde niet al te ver daarachter beslag op de 15e plek.

Bij de masters 50+ wist Ronald Brugmans zich naar een 37e plek te vechten. Een bewijs dat je nooit te oud bent om te beginnen met veldrijden. Ronald is een jaar geleden pas begonnen met veldrijden!

CX clinic bij ‘t Zand in Alphen succes

Inmiddels vallen de herfstbladeren weer van de bomen. Het veldrij seizoen is weer in volle gang!

Afgelopen zondag verzamelden zicht bij ‘t Zand in Alphen en aantal CTWTers zich voor de CX-clinic. Het was even zoeken in de mist naar de locatie. Hoewel de temperatuur behoorlijk gedaald was gedurende de nacht was het heerlijk weer. Nagenoeg geen wind en een langzaam doorbrekend zonnetje.

“Instructeur” Rob was al aanwezig en had een veelbelovend parcours uitgezet met her en der gekleurde pionnetjes in het gras. Enigzins aarzelend melden de deelnemers zich. Na een korte warming-up was de eerste aarzeling weg en werd het een en ander aan techniek doorgenomen. De eerste stap was wat lucht uit de veelal veels te hard opgepompte banden te laten.

20161023_125726_30482171826_o

Daarna was het tijd voor de parktijk oefeningen. Korte bochten, lange bochten, balkjes, los zand, starten, etc. Alle onderdelen die je bij een veldrijwedstrijdje tegen kan komen. Maar ook in een toertochtje. Bovendien leuk om te doen en goed voor de fietsvaardigheid. Tussendoor vonden de stroopwafels en suikerwafels gretig aftrek. Van dat crossen krijg je honger!

Check hier het eerste filmpje gemaakt door Wim.

20161023_123401_30402128172_o

De clinic werd afgesloten met een wedstrijdje waar alle geleerde onderdelen in terugkwamen. Na een zinderende finale kwam Martijn als officieus off-road clubkampioen 2016 als eerste boven aan de trap.

Eigenlijk waren allen deelnemers vandaag winnaar. Nu is het zaak om het geleerde in de praktijk te gaan brengen. Of het nu die bochten bij een toertocht zijn, die ze vol vertrouwen snel nemen of hun kansen proberen bij een CX-wedstrijdje.

Foto’s: WimL

CX seizoen geopend / 23 oktober CX clinic

Terwijl afgelopen weekend nog menig bbq tevoorschijn werd gehaald werd alweer de 1e nationale veldrit van het seizoen gereden. In Dordrecht was het stofhappen en laagvliegen. Bij zowel de amateurs als de masters stonden verschillende CTWTers aan de start. De resultaten lieten nog wat te wensen over. De een vond wel de snelheid, maar had wat brutaler moeten rijden. De ander had pure pech door een afgebroken zadel. En bij weer een ander ontbrak nog de finesse op de CX na een zomer op de weg. Allemaal al wel beter dan iedereen die helemaal niet aan de start stond 😉

Veldrijden is een ontzettend leuke manier om de winter door te komen. Of je nu wedstrijden of gewoon lekker toert over de onverharde wegen. Bovendien is het een hele goede manier om je “bike-handling skills” te verbeteren. En wat is er nu lekkerder dan op zondagmorgegn een uur crossen, fietsje poetsen en dan lekker rozig op de bank naar de superpresitge op de buis kijken.

Na de enthousiaste reacties van vorige jaar organiseert CTWT op 23 oktober onder leiding van Rob Meeuwessen weer een cyclocross clinic. Zo kan je kennismaken met de techniek van het veldrijden of juist werken aan je zwakke punten.

Meld je snel aan voor de clinic! Alle informatie is hier terug te vinden op ons forum. Mocht je iets specifieks willen leren/trainen dan kan je dat aangeven.

Check voor al onze andere activiteiten altijd de agenda (zoals bijv. het CK). Bovendien kunnen alle leden die meedoen aan een CTWT activiteit de enige echte CTWT fleece bestellen. Lekker warm voor na de training/cross/noemmaarop….