Winter trainingen vanuit Amsterdam

Zaterdag 23 januari beginnen we met de wintertrainingen vanuit Amsterdam.
We starten bij restaurant Haddock op IJburg (haddockamsterdam.nl). Dat is namelijk ook goed te bereiken voor de mensen vanuit Amersfoort en Utrecht, het ligt dicht bij de afrit van de snelweg, het is gratis parkeren en na afloop kunnen we nog even zitten. Bijkomend voordeel is dat we vanuit IJburg verschillende richten op kunnen gaan.
De nadruk bij de wintertrainingen vanuit Amsterdam ligt in eerste instantie vooral op het duurvermogen. We willen ritten van 80 tot 100 kilometer rijden in een rustig tempo (30 km/u).

De trainingen zijn gratis toegankelijk voor zowel leden, als niet leden van CTWT mits men zich aan onderstaande huisregels houdt

Vertrek om exact 9.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Restaurant Haddock.
Deelname is geheel op eigen risico. CTWT kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele ongevallen en schade, o.i.d.
HUISREGELS
• Valhelm verplicht.
• Houd je aan de verkeersregels om ergernis bij andere weggebruikers te voorkomen.
• Er wordt daar waar mogelijk gebruik gemaakt van de fietspaden.
• Al het afval van eten/repen neem je weer mee naar huis of gooi je in een prullenbak.
• Er wordt geen afmelding mail gestuurd bij slecht weer.
• Tijdens de training is de regel “samen uit, samen thuis” van toepassing; sterkere renners dienen zich aan te passen aan de zwakkere.
• Dit is een training dus een goed draaiende / samenwerkende groep is belangrijk.
• Voor aanvang van de training wordt de route/trainingsopdracht besproken.
• Geef obstakels, tegenliggers en dergelijke duidelijk aan via de bekende signalen. Dus ook achterin de groep!

Meer informatie en discussie over de trainingen in het topic op wielertoerist

Winter trainingen vanuit Eindhoven

Op zaterdag 9 januari gaan we weer starten met de traditionele wintertrainingen. De exacte invulling is nog een beetje onduidelijk, maar karakter zal gelijk blijven aan voorgaande jaren
Op de kluis lijkt het mij niet meer verstandig te rijden. De versmalling is te gevaarlijk om op volle snelheid doorheen te gaan.

**** Huisregels***
De trainingen zijn gratis toegankelijk voor zowel leden, als niet leden van CTWT mits men zich aan onderstaande huisregels houdt (Vanuit Wielerclub Eindhoven zullen er ook leden mee trainen).
Vertrek om exact 9.00 uur vanaf de parkeerplaats ???? NADER TE BEPALEN
Deelname is geheel op eigen risico.
CTWT kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele ongevallen en schade, o.i.d.

• Valhelm verplicht.
• Houd je aan de verkeersregels om ergernis bij andere weggebruikers te voorkomen.
• Er wordt daar waar mogelijk gebruik gemaakt van de fietspaden.
• Er wordt geen afmelding mail gestuurd bij slecht weer. Indien er door omstandigheden
weinig renners zijn kan men in overleg besluiten om de gehele route of een kortere ronde te
rijden. Het kan dus voorkomen dat er bij slechte weersomstandigheden geen leden van CTWT
aanwezig zijn. Heb je een twitter account, volg dan @CT_WT of like CyclingTeam Wielertoerist op facebook (http://www.facebook.com/CTWT.NL) en lees al het verenigingsnieuws en actuele informatie over CTWT en de zaterdag trainingen vanuit Eindhoven. Ook is er een WhatsApp groep voor de zaterdag trainingen, aanmelden hiervoor via het versturen van een WhatsApp bericht naar Rob Thierig ( 06 – 51 22 48 04)
• Tijdens de training is de regel “samen uit, samen thuis” van toepassing; sterkere renners dienen zich aan te passen aan de zwakkere.
• Tijdens de rit van en naar de ?? NADER TE BEPALEN ?? wordt er 2 aan 2 gereden waarbij de rechter persoon naar voren schuift indien er voorin doorgedraaid dient te worden. Het ronddraaien is onafhankelijk van de richting van de wind om misverstanden te voorkomen.
• Na de plas pauze (??? NADER TE BEPALEN ???) wordt afhankelijk van het aantal renners een splitsing in meerdere groepen gemaakt, met een groep grootte van liefst 8 personen, voordat we beginnen met het interval/tempo deel van de training. Maak een realistische keuze op basis van je niveau zodat verschillen tijdens de rondes op snelheid beperkt blijven. En het is beter op mee te draaien bij een groepje dat een km langzamer rijdt, dan achteraan te hangen in een iets snellere groep.
• Dit is een training dus een goed draaiende / samenwerkende groep is zeker zo belangrijk als zo snel mogelijk de rondjes afronden.
• Voor aanvang van de training wordt het aantal rondes interval/tempo meegedeeld, dit is afhankelijk van de tijd van het jaar en de weersomstandigheden. De lengte varieert van ong 10 tot max 40km waarbij de totale afstand van de training uitkomt tussen de 75 en 110 km.
• Als iemand lek of stukken heeft wacht een vriend, training- of ploegmaat en niet de gehele groep.
Deelname is geheel op eigen risico. CTWT kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele ongevallen en schade, o.i.d.

De eerste trainingen staan in het teken van duurwerk.

Het afgelopen jaar was het vaak een probleem om de groep in groepjes opgedeeld te krijgen op de kluis. Dit is niet bevorderlijk voor de training. In grote groepen gaat het snel draaien veel moeilijker, en zijn de onderlinge verschillen te groot, wat ook weer risico’s met zich mee brengt. Het is echt voor de training en de veiligheid beter om in een iets langzamer rijdende groep MEE te draaien, dan in een snellere groep alleen achteraan te hangen.

Vorig jaar was er een mooie opkomst van CTWT-ers tijdens deze trainingen.

Meer informatie en discussie over de trainingen in het topic op wielertoerist

Winter trainingen vanuit Den Haag

Een aantal was het al opgevallen dat op de activiteitenagenda van CTWT ook gesproken is over trainingen vanuit Den Haag. In overleg met bestuur wil ik jullie dan ook daarvoor uitnodigen. Het betreft hier een combinatie met een initiatief van Sportvereniging Leidschenveen. Er kan daardoor gebruik worden gemaakt van de accommodatie door na afloop wat te drinken en eventueel te douchen als daar behoefte aan is.

We gaan beginnen op zondag 10 januari 2016 om 9.30 uur. Het betreft hier een combinatie met een initiatief van Sportvereniging Leidschenveen. Er kan daardoor gebruik worden gemaakt van de accommodatie door na afloop wat te drinken en eventueel te douchen als daar behoefte aan is.Voor wijkbewoners is er op 8 december om 20.00 uur een informatie inloopavond om kennis te maken met de accommodatie, waar je natuurlijk ook voor bent uitgenodigd. Maar 10 januari komen is natuurlijk het belangrijkste ! De gedachte is om zodra het ‘s avonds weer licht wordt naar de dinsdagavond te gaan. (Er is dan ook een loopgroep actief.)

Renners uit de regio Rotterdam of Gouda kunnen makkelijk aansluiten bij de rondes rond de Willem Alexanderbaan (roeibaan). Vanuit zowel Den Haag, Rotterdam als Gouda is de afstand ongeveer 15 kilometer. Als daar interesse voor is, laat het weten, dan spreken we daarvoor wat af.

*** Huisregels***
De trainingen zijn gratis toegankelijk voor zowel leden, als niet leden van CTWT mits men zich aan onderstaande huisregels houdt:
Vertrek om exact 9.30 uur vanaf clubgebouw van SV Leidschenveen, Poelpolderstraat 25, Den Haag.
Deelname is geheel op eigen risico.
Noch CTWT noch SV Leidschenveen kunnen aansprakelijk gesteld worden voor eventuele ongevallen en schade, o.i.d.

• Valhelm verplicht.
• Houd je aan de verkeersregels om ergernis bij andere weggebruikers te voorkomen.
• Er wordt daar waar mogelijk gebruik gemaakt van de fietspaden.
• Er wordt geen afmeldingsbericht gestuurd bij slecht weer. Bij gladheid of sneeuw wordt er niet gereden. Indien er door omstandigheden weinig renners zijn kan men in overleg besluiten om de gehele route of een kortere ronde te rijden. Het kan dus voorkomen dat er bij slechte weersomstandigheden geen leden van CTWT aanwezig zijn.
• Tijdens de training is de regel “samen uit, samen thuis” van toepassing; sterkere renners dienen zich aan te passen aan de zwakkere. Indien de verschillen te groot zijn, wordt na een deel van de route afgesproken in twee groepen verder te rijden.
• We proberen te komen tot een vaste route. Er wordt gereden via de Rottemeren naar de Willem Alexanderbaan (Roeibaan tussen Zoetermeer en Rotterdam). Daar kan veilig een ronde van 6 kilometer worden gereden voor tempotraining. Het is ook mogelijk om helemaal rond de Rottemeren te fietsen en/of dit verder uit te breiden. De eerste trainingen staan in het teken van duurwerk.
• Tijdens de rit van en naar de Willem Alexanderbaan en op fietspaden wordt er 2 aan 2 gereden waarbij de rechter persoon naar voren schuift indien er voorin doorgedraaid dient te worden. Het ronddraaien is onafhankelijk van de richting van de wind om misverstanden te voorkomen.
• Dit is een training dus een goed draaiende / samenwerkende groep is zeker zo belangrijk als zo snel mogelijk de rondjes afronden.
• Voor aanvang van de training wordt de route en het aantal rondes interval/tempo meegedeeld, dit is afhankelijk van de tijd van het jaar en de weersomstandigheden. De afstand varieert van 60 tot 100 kilometer. Door beginners die dit in het begin (nog) niet denken aan te kunnen, kan de route ingekort.
• Als iemand lek of andere pech heeft wacht een vriend, training- of ploegmaat en niet de gehele groep. Rond de Willem Alexanderbaan kan men elkaar weer treffen.

Laat weten of je geïnteresseerd bent door dit te melden in het topic op wielertoerist


Beachride Zandvoort, zondag 22 november 2015

Eindelijk een keer heerlijk op het strand rijden. De zeewind langs je gezicht, de meeuwen die voor je wielen opvliegen en het zond dat de wind onder je fiets doorblaast. Eigenlijk moet iedereen een keer op het strand hebben gefietst. De ervaring is uniek. CTWT biedt je op 22 november de kans. Dan houdt ze vanuit Zandvoort een Beachride over 45 kilometer. Het is een ideale mogelijkheid om kennis te maken met het rijden over het strand en de wat meer doorgewinterde strandrijders kunnen er een mooie duurtraining van maken.
Heb je geen fiets voor het strand? Geen nood. Je kunt in Zandvoort een atb huren waarmee je op het strand mag rijden. Laat dit wel zsm weten, want die fietsen moeten we natuurlijk van tevoren regelen.

Aanmelden

Aanmelden via dit topic op wielertoerist.nl

Trainingsweekend 18 tm 21 maart 2016

De vereniging organiseert van 18 tot en met 21 maart 2016 een trainingsweekend voor CTWT-leden. (Een weekend later was geen optie vanwege de pasen.)

DE LOCATIE IS LA GARE IN HOMBOURG (net als in 2014)
Rue de la Station 22, Hombourg

Programma:

Vrijdag 18 maart 2016
– 12.00 uur aankomst Hombourg – parkeren bij het huis, huis zelf vanaf 15.00 uur beschikbaar
– 12.15 uur VERTREK 70-90 km
– niet fietsers op de vrijdag kunnen in ieder geval vanaf 17.00 uur terecht in onderkomen, Rue de la Station 22, Hombourg (graag even per PB melden als je op vrijdag niet meefietst)
– 18.30 gezamenlijke pastamaaltijd
– bioscoop (in huis) / bankhangen / fietssleutelen /sterke verhalen

Zaterdag 19 maart 2016
– gezamenlijk ontbijt
– 10.00 uur vertrek rit EIFEL, IN TWEE OF DRIE GROEPEN, een groep die minder lang wil zou zich eerst kunnen verplaatsen met de auto
– 13.00 uur gezamenlijke lunch onderweg en evt. verdere opsplitsing groepen (wordt vrijdagavond besproken)
– vervolg rit
– 18.30 uur gezamenlijke maaltijd
– bioscoop (in huis) / bankhangen / fietssleutelen / sterke verhalen

Zondag 20 maart 2016
– gezamenlijk ontbijt
– 10.00 uur vertrek lange rit Ardennen IN TWEE OF DRIE GROEPEN
– 18.30 uur gezamenlijke maaltijd, afhankelijk van aantal bij restaurant (kosten niet inbegrepen)
– Bankhangen en uitzwaaien maandagwerkers

Maandag 21 maart 2016
– 8.00 uur gezamenlijk ontbijt, huis veegschoon maken, prullenbakken legen, etc
– 10.00 uur herstelrit, koffie met appelgebak

Accommodatie
Er is een accommodatie “La Gare” in Hombourg, net over de grens. Het betreft een onderkomen met meerdere slaapkamers van verschillende grootte voor 35 personen. Het is bijzonder luxe en beschikt o.a. over een sauna, bioscoop en 12 badkamers :)

Er is geen schuur, wel een grote overdekt buitenverblijf waar de fietsen neergezet kunnen worden. ‘s avonds kunnen ze dan binnengehaald worden. Er is voor iedereen beddegoed en handdoeken.

Maximum aantal inschrijvingen
In het onderkomen is plek voor maximaal 35 man/vrouw. Meer is niet mogelijk. Zorg dus dat je je op tijd aanmeldt. Vol is vol.

Niveau en routes
Het trainingsweekend is om te trainen. Iedereen kan mee, iedereen is welkom, maar je beleeft weinig lol als dit je eerste rit van het jaar is. Omdat de niveau’s niet gelijk zijn bekijken we afhankelijk van de aanmeldingen hoe we de groep voor de tochten moeten splitsen. De groep is sowieso te groot om en peloton te rijden. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties. Dus na een groep van 10-15 man wordt altijd een gat gelaten naar de volgende groep. Vrijdagavond beslissen we over de andere routes en nadere groepsindeling.

Routes
– hier worden voor vertrek enkele routes in GPX geplaatst

Kosten
De kosten bedragen 130 euro per persoon inclusief maaltijden, overnachtingen, linnengoed, handdoeken en trainingen. ‘s ochtends kan een lunchpakket gemaakt worden, er is ook altijd fruit en koeken, maar specifiek fietsvoer dien je zelf mee te nemen. Eventuele uitgaven in restaurants/cafes dient iedereen in principe zelf te betalen. Als er gedurende het weekend budget over is, dan wordt een deel van die rekeningen uit de pot betaald. Dieten svp per PB doorgeven.

Deelnemers dienen EUR 130,- binnen twee weken na aanmelding over te maken op: NL11RABO0142268399 tnv Cycling Team Wielertoerist. Bij niet betaling vervalt de aanmelding na die twee weken.

Slecht weer
Een weekend als dit gaat altijd door. Mocht het weer uitzonderlijk slecht zijn, zal het programma worden aangepast met bijv. MTB-tocht, binnenfietsen (tacx mee !) en wat extra niet-fietsgerelateerde activiteiten.

Annulering en verzekering
Restitutie van de kosten bij annulering is niet mogelijk. Je bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een annuleringsverzekering en/of een reisverzekering als je dat wenst.

Aanmelden
Aanmelden via dit topic op wielertoerist.nl

Cyclo-arrangement rondom de ORM

CTWT verzorgt exclusief voor haar leden een cyclo-arrangement rond de Ötztaler Radmarathon (ORM) die op 28 augustus 2016 zal plaats vinden. Het cyclo-arrangement omvat het volgende:

– Inschrijving ORM (maximaal 10 personen kunnen deelnemen)
– Verblijf in Haus Saskia van woensdag 24 t/m maandag 29 augustus (5 nachten)

Dat betekent dat overige zaken zoals reis- en kosten van eten en drinken niet inbegrepen zijn in dit arrangement en voor eigen rekening komen van de deelnemers.

Kosten
Op dit moment zijn de exacte kosten nog niet bekend. Als indicatie voor de kosten per persoon kunnen de kosten van 2015 worden genomen. Die bedroegen €149 p.p. voor deelname aan ORM, en €169 p.p. voor verblijf in een 4-kamerappartement bij volle bezetting.

Zoals besproken in de ALV zal CTWT een deel van de deelnamekosten voor haar rekening nemen. Wanneer de exacte kosten bekend zijn, wordt ook bekend hoeveel CTWT bijdraagt.

Ondersteuning
CTWT wil graag ondersteuning bieden aan haar leden die deelnemen aan ORM. Hiervoor zal een vrijwilliger worden gezocht. Dit kan een lid zijn dat meegaat maar niet aan ORM deelneemt, of een partner of familielid van een van de deelnemers. Er zal een ander topic geopend worden voor de speurtocht.

Aanmelden
Aanmelden kan door te reageren in het topic op wielertoerist.nl.. De mensen die zich hebben aangemeld, ontvangen per email een betaalverzoek zodra de exacte kosten bekend zijn. De betaling dient binnen 14 dagen te zijn voldaan. Wanneer je niet (op tijd) betaalt, vervalt je inschrijving en komt je plek vrij voor een ander.

Deelname aan dit arrangement gaat volgens het principe van wie het eerst komt, die het eerst maalt. Bij meer dan 10 aanmeldingen gaan de extra aanmelders op een reservelijst. De personen op de reservelijst zullen worden ingeschreven als team voor de loting die begin maart 2016 plaats vindt. Wanneer er onverhoopt een deelnemer afvalt, kan zijn/haar plaats worden ingenomen door iemand van de reservelijst. Als het reserveteam wordt ingeloot, dan verzorgt CTWT ook een verblijf voor dit team. Gezien de beperkte capaciteit van Haus Saskia zal dat een ander “Haus” in Sölden worden.

Op 1 december wordt het team aangemeld. Voor die datum moeten alle aanmeldingen binnen zijn en betaald zijn.

Baanclinic & eindejaarsevent 29 december

Op dinsdag 29 december 2015 verzorgt CTWT voor haar leden een baanclinic & eindejaarsevent, in het Velodrome in Amsterdam. Een prima gelegenheid in de drukke feestdagen om zowel wat aan je conditie te doen als je clubgenoten een fijne jaarwisseling en alvast alle goeds voor het nieuwe jaar te wensen!

Het programma is als volgt:
– 15u tot 17u: Baanclinic
– 17u: Eindejaarsborrel en buffet

Het buffet bestaat uit:
– Minestrone of Tomatensoep
– Pasta met naar keuze vegetarische of carbonara saus
– Salade

Locatie: Velodrome Sloten, Sloterweg 1045 1066 CD Amsterdam (http://www.velodrome-amsterdam.nl/)
Kosten: de deelnamekosten aan clinic bedragen €12,50 per persoon. Kosten van de eindejaarsborrel en buffet bedragen €7,50 per persoon. CTWT neemt 50% van de totale kosten voor haar rekening – dit is al verrekend in de prijs per persoon.

Vanzelfsprekend zijn partners en andere gezinsleden van harte welkom als toeschouwers bij de clinic, en natuurlijk ook bij borrel & buffet. In het laatste geval geldt ook een prijs per persoon van €7,50 (prijs voor kinderen is nader te bepalen).

Voor deelname aan de clinic heb je een baanfiets nodig. Wanneer je zelf geen baanfiets hebt, kun je er een huren bij het Velodrome à €11. Dat is inclusief schoenen en SPD-plaatjes.

Aan de clinic kunnen 15 tot 35 mensen deelnemen. 15 is het minimum. Bij meer dan 35 deelnemers zullen we de baan langer afhuren.

Aanmelden via dit topic op wielertoerist.nl