Cycling Team Wielertoerist gaat “vreemd”

Begin mei werd de nieuwe CTWT kleding weer afgeleverd. Het sorteerteam heeft weer het nodige werk gehad om alle fietshirts, fietsbroeken, jacks, handschoenen, arm- en beenstukken etc. in de juiste tassen te stoppen.  Voor ruim 160 leden kleding is toch best veel.

Dit jaar zat er voor het eerst ook een CTWT hardloopshirt bij. Zo kunnen de CTWTers die wel eens hardlopen ook trots hun clubkleuren dragen bij het hardlopen. Of alle afnemers van het hardloopshirt ook lopen is niet bekend. Wij vermoeden dat de meesten ook gewoon na het fietsen van een wedstrijd, cyclo of toertocht er gesoigneerd bij willen lopen.

Bestuurslid Michel loopt wel hard en heeft het shirt meteen aan een praktijktest onderworpen. Met succes! Bij de Eemmerloop liep hij een dik PR op de incourante afstand van 9km. De Eemmeerloop is een estafetteloop van 50km voor teams van 5 man. Elke deelnemer uit het team neemt een vast deel van de afstand voor zijn rekening. Vandaar de 9km.

Michel heeft dit jaar ca. 30 trainingsuren lopend afgelegd. Dit harde werk resulteerde in een tijd van 43 minuten! Zijn oude PR stond op iets meer dan 50 minuten voor 10km. Niet slecht voor een fietser. En met zo’n shirt ziet dat er altijd goed uit!

image1

Dinsdag finale 5-banen toernooi – Top 5 voor CTWT

Gisteren is de 4e wedstrijd in de serie voor het 5-banen toernooi verreden bij de Kampioen, nadat dinsdag nr 3 bij Olympia werd verreden.

Afgelopen dinsdag werd er zeer actief gekoerst in de 3e wedstrijd. Regelmatig werden er door Hugo en Jan Willem pogingen ondernomen om weg te geraken of om ontnappers weer tot de orde te roepen. Ook Ingrid reed weer een sterke koers bij de dames. Zij sprong op tijd mee naar voren om goed gepositioneerd te zitten voor de laatse ronde. Helaas kon ze die positie niet uitbuiten. Een andere renner raakte haar voorwiel, waardoor ze beiden de wedstrijd moesten staken. Daar sta je dan met je goede benen.

Jan Willem probeerde nog een ultieme jump naar de kopgroep in de laatste ronde bji de Sportklasse. Maar typerend voor een koers op Sloten werd de groep ruim voor de meet ingerekend. Hugo had z’n benen wel gespaard voor de sprint en leek op een mooie klassering af te stevenen. Helaas werd hij klem gereden. Ondaks dat wist hij toch als 8e te finishen.

En gisteren was dus wedstrijd 4 bij de Kampioen in Spaarnwoude. Voor Ingrid was de wedstrijd snel “over”. Door een valpartij was ze gedwongen om te achtervolgen met een klein groepje. Tegen een voortrazend peleton is dit lastig en zo keek ze dus halfkoers tegen een ronde achterstand aan.

Bij Hugo daarentegen ging het beter. Hij was wederom actief, maar ook deze wedstrijd eindigde in een massasprint. Hugo finishte op plek 7. Daarmee behoudt hij zijn 5e plek in het klassement. Het is nog spannend en met een beetje geluk is zelfs het podium nog mogelijk.

Volgende week dinsdag is de definitieve ontknoping bij DTS. Zou het Hugo dan toch een keer lukken om een succesvolle ontsnapping op touw te zetten? En kan hij wellicht nog een plekje stijgen in het klassement?

Affiche-5-Banen-2016

Knallen in Karnten!

Afgelopen zaterdag is de Tour de Karnten van start gegaan in Oostenrijk. Een meerdaagse cyclo rond de Ossiacher See in Oostenrijk. De cyclo telt zes etappes, waaronder twee tijdritten. En alle zes de etappes gaan door de bergen. Het is immers Oostenrijk.

Namens CTWT staan Ronald en Martijn aan de start. De eerste etappe is een bergetappe en vandaag (zondag) stond een tijdrit van 40km op het programma. Ronald wist die af te raffelen in slechts een kleine 58 minuten!!!

Bekijk voor de belevenissen van Ronald zijn blog: Blog Ronald Tour de Karnten

Startpodium tijdrit Tour de Karnten

 

Routeprofiel Tour de Karnten

Edian opent het cyclo seizoen van CTWT in Etalle (BE) met een 27e plek

Op 5 mei werd de La Espace Cycle verreden. Een kleinschalige cyclo met start in Etalle (Zuid-Belgie). Het niveau van het deelnemersveld is hoog. Namens CTWT stond Edian aan de start. Voor hem was het de eerste cyclo van 2016. Met een valpartijtje eind maart en een verhuizing begin april was de voorbereiding qua training alles behalve ideaal te noemen, maar Edian heeft de afgelopen vier weken weer hard gewerkt om dit te verbeteren.

Zijn plan was wat te sparen voor in de finale en te zien waar het schip strand. Het parcours is relatief vlak (2500hm op 180km) en de hellingen zijn allemaal van korte duur. Eerste half uur werd er rustig gereden, maar daarna werd er een aantal keer serieus hard doorgereden. Door de harde wind reed het peleton continu op een lint. Tot 50km kon Edian gemakkelijk mee.

Helaas blokkeerde toen zijn rechter shifter, waardoor op en af schakelen praktisch onmogelijk was. Rond km 75 zit hij bovendien helaas net achter een valpartij. Juist op dat moment wordt er voorin doorgetrokken. Met 3 man lukt het om het gat naar een groep van 20 man te dichten. De tempoversnellingen icm het schakelprobleem kostten Edian de aansluiting met de groep. Op een van de laatste hellingen kreeg hij het gaatje niet meer dichtgereden. Vanaf daar volgde een solo naar de finish met nog 25km te gaan. Edian wist na slechts 5 uurtjes koers als 27ste de streep te passeren.

De volgende cylclo afspraak is La Ventoux op 5 juni. Hier zullen meer CTWTers aan de start staan. Daarna volgt Les Trois Ballons op 11 juni. Hier organiseert CTWT zelfs een gezamenlijk arrangement voor: CTWT Les 3 Ballons

13177802_1707276639555211_5360461686469592358_n

5 banen toernooi van start

Gisteravond is de eerste wedstrijd in een serie van 5 verreden van het 5 banen toernooi.

Bij de Sportklasse stonden Hugo en Jan Willem aan de start en bij de dames Ingrid.

Met een gezamenlijke start van alles klasses reed er een groot peleton van zo’n 80 renners in de rondte. Al vlug werd de snelheid flink de hoogte in gejaagd. Voor Ingrid was dit haar eerste keer in zo’n groot peleton. Doorgaans is bij dameswedstrijden het peleton een stuk kleiner. Ze stond prima haar “mannetje” en wist uiteindelijk als 5e te eindigen.

Bij de Sportklasse kon Jan Willem geen potten breken na de koers van de avond ervoor op Sloten. Hugo daarentegen melde zich al vlug van voren. Al vlot waren er 2 renners vertrokken die het peleton op een ronde hebben gezet.

Diverse malen probeerde Hugo weg te komen uit het peleton, maar pas een ronde of 6 voor het einde slaagde hij hier in. Eerst solo en later met versterking van 4 man. Tot een halve ronde voor het einde werd er jacht gemaakt op 2 koplopers. Het gaat bleef echter te groot en met nog een halve ronde te gaan wilde niemand meer overnemen. Helaas moest Hugo inhouden voor een gedubbelde renner en kon daardoor in de sprint niet meer opschuiven. Maar hij behaalde met een 7e plek wel een mooie klassering in een sterk deelnemersveld. Jan Willem finishte in het peleton als 30e.

Bezoek voor meer wedstrijdverslagen ons forum: Forum Wielertoerist – Wedstrijden

Foto door: myalbum.com/Fotokristel2016
Foto door: Foto Kristel