Rondje Zuiderzee: gekkenwerk of heroisch?

De Zuiderzee bestaat eigenlijk sinds de afsluitdijk in 1932 werd aangelegd niet meer. Sindsdien spreken we van het IJsselmeer.

Enkele fanatieke (of zijn het knettergekke?) CTWTers maakt dat niets uit. Zij stappen morgen op de fiets voor het jaarlijkse rondje Zuiderzee. Een rit van ca. 380km om wat ooit de Zuiderzee was.

Dit zorgt wel voor wat uitdagingen. Hoe zorg je bijvoorbeeld dat je Garmin het de hele rit blijft doen. En hoe neem je genoeg eten mee. Benieuwd hoe het de mannen vergaat. Check ons forum WielerToerist

Wij wensen de mannen veel succes!

oude-zuiderzee

Klinkende resultaten Granfondo Ventoux, op naar Les Trois Ballons

Afgelopen weekend stonden er een kleine 400 man aan de start in de Granfondo Mont Ventoux. 4 man hielden de CTWT eer hoog en wisten mooie uistlagen te realiseren.

Rob Linsen 17e en 4e in zijn categorie

Tom Lichtenberg 38e en 10e in zijn categorie

Edian Verpoort 48e en 9e in zijn categorie

Rene Broekhuizen 119e en 34e in zijn categorie

Edian vond een dagje afzien nog niet genoeg en stond de volgende dag weer aan de start van de Grimpee om nog een keer de Ventoux te beklimming. Dat ging beter dan de cyclo zelf. Edian wist na een goede nachtrust 16e te worden in de Grimpee.

Aankomend weekend staat de volgende cyclo weer op het programma. Namelijk de Trois Ballons in de Vogezen. Wij wensen alle CTWTers veel succes!

CTWT aan de start bij de Granfondo Mont Ventoux Beaumes deVenise

Morgen wordt in de Provence de Granfono Mont Ventoux de Beaumes verreden. Geen korte sprint, maar werk van lange adem. De beklijvende beklimming van de Mont Ventoux – die dit jaar ook door de renners van de Tour de France beklommen zal worden – is letterlijk het hoogtepunt van deze onvergetelijke cyclosportieve. Niet alleen de hellingsgraad en lengte maken van de Ventoux de Reus van de Provence, ook de hitte, de wind en het waanzinnige maanlandschap zorgen voor een extra vleugje heroïek.

Namens Cycling Team Wielertoerist staat een team van 7 renners aan de start met als troef Edian.

Check ons forum voor de verslagen en tips van verschillende cyclo’s: Wielertoerist Cylo’s

profil121

Spannende ontknoping 5-banen toernooi

Afgelopen dinsdag werd de finale van het 5-banen toernooi verreden bij DTS in Wijdewormer. CTWTer Hugo stond nog steeds goed in het klassement. In theorie zou het podium nog mogelijk zijn, maar niet makkelijk. Plek 3 t/m 7 worden slechts door enkele punten van elkaar gescheiden.

In de finale wedstrijd lukt het Hugo om in de beslissende slag te geraken. De kopgroep weet zelfs het peleton op een ronde achterstand te rijden. Bij het afsprinten is er helaas wat onduidelijkheid. De helft van de kopgroep rijdt door, terwijl de andere helft uitbolt. Niet iedereen had meegekregen dat de kopgroep 2 rondes later af zou sprinten. Zo wordt Hugo 6e en mist een kans op meer.

Ondanks deze teleurstelling weet Hugo het klassement met een mooie 6e plek af te sluiten!