Klinkende Cyclo resultaten!

Uw verslager is even druk geweest met niet-fiets gerelateerde zaken, maar hopelijk heeft u wel het nieuws kunnen volgen via onze facebookpagina, het forum of twitter.

Zo niet dan een korte samenvatting van een aantal resultaten. Er zullen er vast een aantal ontbreken. Mocht je op zoek zijn naar uitgebreide cyclo verslagen kijk dan hier.

Er werden bijvoorbeeld de volgende cyclo’s verreden met CTWTers aan de start: La Marmotte, de Tour Transalp en de Granfondo Campionissimo.

In de Marmotte stonden er 7 stuks aan de start.  Edian wist zijn vorm door te trekken en eindige op een zeer mooie 10e plek!!! Zijn maatje Kenny Nijssen wist de overwinning binnen te slepen.

Maar ook de prestaties van de andere CTWTers mogen er zeker zijn. De volgende dag werd de Maratona dles Dolomites verreden met aan de start 4 CTWTers. Daar bleef het niet bij, want ook in La Pyrénéenne finishten er mannen van onze club.

Evert reed de Fausto Coppi in Italie. Een zware cyclo onder warme omstandigheden: ““Een berg die je niet ken moet je nooit onderschatten.”

Kortom er is weer veel bij te lezen op het forum en we kijken alweer uit naar de volgende evenementen op de agenda.

 

Zon, Heuvels en BBQ = Bas Classic

Afgelopen zaterdag werd weer de jaarlijkse Bas Classic verreden door Cycling Team WielerToerist. Zon, heuvels en een BBQ waren de ingredienten voor een meer dan geslaagde dag. Er waren weer nieuwe gezichten bij en ook oude bekende CTWTers.

Lees het uitgebreide verslag en de reacties op het Wielertoerist forum

Edian wint Prix des Rousses! en meer CTWT Cyclo nieuws

Het cycloseizoen is inmiddels in volle gang geschoten

Op bijvoorbeeld 11 juni werd de Trois Ballons in de Vogezen verreden. CTWT was daar traditioneel goed vertegenwoordigd. Met een gezamenlijk onderkomen in het “Lachende Schaap” en een eigen verzorginspost onderweg. Op de Grand Ballon stond Harm Jan klaar om de CTWTers snel te ravitailleren en eventueel wat kleding te lozen/oppikken. Iets waar de CTWTers dankbaar gebruiken van maakten. Onze topper Edian heeft in de aanloop naar de 1e helling wat kettingproblemen en geraakt wat verder naar achteren dan hij eigenlijk wilde. Op de Grand Ballons was het plan om dit recht te zetten. Met verse bidons van Harm Jan en een harde finale wist hij tot zijn verbazing een mooie 25e plek er uit te slepen.

Maar niet alleen Edian leverde een top prestatie. Lees hier maar eens het mooie relaas van CTWTer Ferry die maar liefst 38min sneller was dan zijn prestatie van vorig jaar! En natuurlijk alle andere CTWTers die de 210 (deels natte) cyclokm’s tot een goed einde wisten te brengen.

Daarna was het La Vaujany waar wederom de nodige CTWTers aan de start stonden. Onder andere Roy die ondanks een protesterende knie de 180km en 4000hm wist te volbrengen en ook Pleun behoorde tot de CTWTers die aan de finish kwamen. We zijn benieuwd naar de bocht tot bocht verslagen als ze weer terug zijn uit Frankrijk.

Edian op het hoogste schavot in de Prix des Rousses!!

Na de Vaujany werd de Prix des Rousses verreden. Hier met dank aan Edian een verslag vanaf de eerste rij:

“Prix des Rousses – 1e – Soon I’ll be sixty years old.

Vandaag is een rit die me beter ligt. Alpe d’Huez omhoog. Afdalen. Vaujany omhoog. Zo simpel is het.

Start verliep soepel en tot La Garde merkte ik al dat het wel goed draaide. We reden even met drie weg. Het tempo zakte daarna en net voor bocht 7 versnelde ik. Paul deed ook een lange beurt en ik daarna. Op de muziek van de speakers van de voorste wagen lang uit het zadel en hoog vermogen. Oeioei dit gaat makkelijk. Rustig rustig Edian. Ik besluit wat langzamer aan te doen en te sparen voor de slotklim. Het verschil gaat hier niet gemaakt worden. We komen met 3 als eerste boven. Snel een gelletje erin. Drinken. En naar beneden.

In de afdaling sluiten nog 3 man aan, waarna eentje gelijk moest lossen vanwege kramp. Met 5 man rijden we richting de slotklim. Aan de voet kijkt ieder naar elkaar en vooral naar Kenny. Ik besluit een tempo versnelling te plaatsen. Binnen no-time knallen er twee overeen. Oeioei. Dit was niet handig. Ik voel het zuur in de benen en hoop m’n derde plaats vast te kunnen houden. Na een tijdje lopen ze niet verder meer uit. Ik denk bij mezelf, als je eens wilt winnen, is dit je kans. Ik schakel een tandje bij en bijt op het tandvlees. Langzaam maar zeker kom ik dichterbij de nummer twee. Erop en erover. Ik lig tweede. De nummer een begint wat om te kijken en de wagens gaan er tussenuit. Ik loop in. Ik loop snel in. Net voor het dorpje Vaujany kom ik erbij. Hier hetzelfde. Ik schakel twee tandjes op en versnel. Ik hoor gespartel en geschakel. Dat is een goed teken. Het wordt wat vlakker en ik schakel op. Alles geven de laatste kilometers richting de finish en het gat wordt groter. Geloofde het niet en was bang nog bijgehaald te worden. De auto komt me al feliciteren. Langzaam maar zeker realiseer ik me dat ik ga winnen vandaag. Met een grote grijns kom ik over de streep! Eerste keer op het podium en gelijk op de bovenste trede. Wauwwauw. Wat een dag!”

 

Wat een top prestatie! En een heerlijk verslag. Gefeliciteerd!

Aankomend weekend staan de 2 bekendste cyclo’s op het programma. La Marmotte en de Dolomieten marathon. Bovendien is ook de finish van de Tour Transalp. Hopelijk wordt het weer een mooi cyclo weekend voor CTWT. Wij wensen alle deelnemers veel succes!!!