Ötztaler Radmarathon 2016

CTWT was dankzij een succesvolle loting met maar liefst 20 deelnemers aanwezig in Sölden voor de befaamde Ötztaler Radmarathon. In totaal een slordige 5100 hoogtemeters en 230 kilometer voor de wielen.

De weersomstandigheden waren ideaal in de ochtend. ‘s Middags liepen de temperaturen hoog op, in de eerste meters van de beklimming van de Timmelsjoch werd tot 38 graden gemeten.

Alle CTWT-ers kwamen veilig binnen. Edian Verpoort werd vertraagd door een valpartij in de afdaling naar Oetz en had geen topdag; desondanks reed hij na 8 uur en 6 minuten over de streep.

De resultaten van de CTWT deelnemers:

08:06 – Edian Verpoort
08:23 – Hans de Boef
08:31 – Ronald Vos
08:36 – Remco Veldhuis
08:40 – Tom Ceelen
08:50 – Rik Zagers
08:50 – Marcel Klapwijk
09:10 – Peter Hoogerwerf
09:36 – Harm Verhoeven
10:18 – Jan-Willem den Braber
10:49 – Evert Spijkerboer
10:49 – Martin Gerritsen
11:13 – Nico Verbeek
11:17 – Mark Meijerink
DSQ – Bas van Bakel
DNF – Vincent Verkerk
DNF – Arjen van het Slot
DNF – Ronald Brugmans
Team CTWT

Met grote dank aan Ingrid Marges die een bevoorradingspost op de Kuhtai verzorgde.

24 uur fietsen

Op zaterdag 30 juli ging de 24-uurs race Rad am Ring van start om pas zondag middag te finishen. Het is tenslotte een 24-uurs race. Doel is om in die 24 uur zoveel mogelijk afstand af te leggen. Dit evenement vindt plaats op het legendarische racecircuit de Nurnburgring. Een circuit met een behoorlijk hoogteverschil!

Afgelopen jaren hebben er meerdere CTWT teams deelgenomen en dit jaar stonden Alwin en Cor aan de start bij de 2-mans teams.

Een paar citaten van hun belevenissen:

“De eerste ronde is weer even het parkoers verkennen. Op de Hohe Acht slaat m’n 29 over maar ik red het op de 26. De afdalingen blijven mooi, zeker na een paar rondes. Dan weet je gewoon dat je je remmen niet aan hoeft te raken.”

“De wisselingen lopen goed maar eigenlijk heb je maar weinig tijd tussendoor. Het is droge kleding aantrekken, eten verzorgen, even zitten en alweer voorbereiden op de volgende rit.”

“Als het donker is, rijden we ieder twee rondjes. Hierdoor heb je de kans om een uurtje te slapen. Helaas is bij de buren iemand jarig en zetten ze om 0:00 Stevie Wonder op: Happy Birthday to you….. “

“Ja het was een geweldige ervaring ! Is en blijft een top evenement en zoiets organiseren kun je gerust aan onze ooster buren overlaten. Omstandigheden waren ideaal. Niet te warm of te koud en geen regen of onweersbuien. Samenwerking verliep goed.”

“Laatste rondje samen was erg leuk. We hebben er een soort van ere/plezier rondje van gemaakt. “

Alwin en Cor hebben samen 22 rondes gereden. Goed voor een dikke 300km en 7000hm per persoon! Een prestatie om trots op te zijn!