Elke vrijdag 20.30 op Zwift: CTWT Trainingsrit

Wekelijks: De CTWT Trainingsrit. Een uur lang trainen op de vrijdagavond met oplopende intensiteit.

Eerste kwartier: 2 watt/kg met een max van 2,5w/kg
Tweede kwartier: 2,5 watt/kg met een max van 3w/kg
Derde kwartier: 3 watt/kg met een max van 3,5w/kg
Laatste kwartier: Volle bak met zelfs een uitslag op je scherm na afloop.

We gebruiken de Event Module. Dat betekent dat je vanuit het startvak begint en de route automatisch wordt geselecteerd.


CX clinic bij ‘t Zand in Alphen succes

Inmiddels vallen de herfstbladeren weer van de bomen. Het veldrij seizoen is weer in volle gang!

Afgelopen zondag verzamelden zicht bij ‘t Zand in Alphen en aantal CTWTers zich voor de CX-clinic. Het was even zoeken in de mist naar de locatie. Hoewel de temperatuur behoorlijk gedaald was gedurende de nacht was het heerlijk weer. Nagenoeg geen wind en een langzaam doorbrekend zonnetje.

“Instructeur” Rob was al aanwezig en had een veelbelovend parcours uitgezet met her en der gekleurde pionnetjes in het gras. Enigzins aarzelend melden de deelnemers zich. Na een korte warming-up was de eerste aarzeling weg en werd het een en ander aan techniek doorgenomen. De eerste stap was wat lucht uit de veelal veels te hard opgepompte banden te laten.

20161023_125726_30482171826_o

Daarna was het tijd voor de parktijk oefeningen. Korte bochten, lange bochten, balkjes, los zand, starten, etc. Alle onderdelen die je bij een veldrijwedstrijdje tegen kan komen. Maar ook in een toertochtje. Bovendien leuk om te doen en goed voor de fietsvaardigheid. Tussendoor vonden de stroopwafels en suikerwafels gretig aftrek. Van dat crossen krijg je honger!

Check hier het eerste filmpje gemaakt door Wim.

20161023_123401_30402128172_o

De clinic werd afgesloten met een wedstrijdje waar alle geleerde onderdelen in terugkwamen. Na een zinderende finale kwam Martijn als officieus off-road clubkampioen 2016 als eerste boven aan de trap.

Eigenlijk waren allen deelnemers vandaag winnaar. Nu is het zaak om het geleerde in de praktijk te gaan brengen. Of het nu die bochten bij een toertocht zijn, die ze vol vertrouwen snel nemen of hun kansen proberen bij een CX-wedstrijdje.

Foto’s: WimL

CTWT Clubkampioenschap – Marcel Klapwijk grijpt titel

Het was een mooie nazomerdag in Nieuwegein waar CTWT bijeen kwam voor het jaarlijkse clubkampioenschap. In de A-groep won Marcel Klapwijk de titel door na een derde plek in de proloog als eerste over de streep te komen in de wegwedstrijd. Hij werd geflankeerd op het podium door Roland Blommestein en Pleun Stevens.

Eindsprint

In de B-groep won Chris Noorlander zowel de proloog als de wegwedstrijd. Volgend jaar mag hij in de A groep zijn kunsten vertonen.

De echte winnaars waren de deelnemers aan de Kids Race. Tegen de verwachtingen in wonnen zij allemaal in een eigen categorie en mochten een gouden medaille ophalen bij de prijsuitreiking. Dit alles zorgde voor voldoende stof tot napraten tijdens de barbecue. Het was nog lang onrustig in Nieuwegein.

Eén van de enthousiaste deelnemers aan de Kids Race

Het wegseizoen zit erop!

Marcel 9e bij Sparkassen Munsterland Giro! (Update)

Maar liefst 12 CTWT-ers meldden zich om 8 uur ’s ochtends in Münster voor een prachtige afsluiter van het cycloseizoen: De Sparkassen Münsterland Giro. 140 kilometer voor de wielen over strak asfalt, wat klimmetjes maar vooral laagvliegen door Nordrhein Westfalen.
Het ging meteen hard in gestrekte draf ging het naar het Westen waar de Baumberg moest worden bedwongen. Vlak daarvoor ging het mis in het peloton. Vlak achter de rug van Marcel Klapwijk en Harm Verhoeven klapten er een flink aantal renners tegen de grond. Geen CTWT-ers op de grond maar de 10 CTWT-ers die er achter zaten, waren wel het contact met de eerste groep kwijt. Daar viel het tempo enigszins stil en zo kon Evert Spijkerboer nog heel knap de aansluiting maken. Eric Fronik, Ferry Stoffer, Wim Cats, Rim Sluijs en John Oerlemans zaten in een tweede groep. Martin Gerritsen en Ernest Kloeg zwommen enigszins totdat zij ook een groepje wisten te formeren.

De klimmetjes tot Coesfeld wisten geen grote schifting te maken. Echter, Marcel Klapwijks ketting liep vast op de Baumberg bij het schakelen naar het binnenblad. Hij werd genoodzaakt om in een groepje van 5 man de achtervolging in te zetten en wist pas na Coesfeld weer de aansluiting te maken. Drie CTWT-ers in de voorhoede, de rest daar vlak achter op een minuut of 3. De groep van Martin en Ernest had hier 8 minuten achterstand.

Redelijk rustig ging het naar Schöppingen voor de laatste echte klim. Drie man waren licht vooruit maar dat was tot mislukken gedoemd dus maakte het peloton van een slordige 130 man zich geen zorgen. Op de Schöppinger Berg was het alle hens aan dek. Harm kon bovenaan net mee met de eersten. Marcel zat op een klein gaatje maar wist dat in de afdaling te dichten. In totaal 70 man hadden de ‘Schöppinger slag’ overleefd in de eerste groep. Evert zat achter de breuk en zag met een flink aantal medegelosten de eerste groep aan de horizon verdwijnen.

In de groep daarachter reden de CTWT-ers voorin omhoog. Geen paniek hier. Met een groep van ruim 100 man gingen ook zij in hoog tempo richting Münster. Ernest moest nodig een sanitaire stop bovenop de klim en liet de groep met Martin hier lopen. Helaas zat er geen groep vlak achter en verloor hij veel tijd en energie door vol in de wind de laatste kilometers te moeten vol maken.

Voorin reed Harm door de wind naar voren om Marcel in de top 10 af te zetten. Daardoor kwam hij op kop van het peloton te zitten met een kilometer te gaan. Na 500 meter was hij eraan voor de moeite en moest Marcel het overnemen. Na een machtige sprint werd hij 9e algemeen. Een geweldige prestatie! Alle CTWT-ers kwamen veilig aan in Münster waar werd nagenoten met een Erdinger (alcoholvrij) en een bord pasta.

In totaal waren er 651 finishers. De CTWT-ers:

9 Marcel Klapwijk – 3u21
32 Harm Verhoeven – 3u22
105 Evert Spijkerboer – 3u26
106 Ad Smeets – 3u26
170 Eric Fronik – 3u30
183 Ferry Stoffer – 3u31
196 Wim Cats – 3u31
200 Rim Sluijs – 3u31
233 John Oerlemans – 3u32
312 Martin Gerritsen – 3u41
380 Ernest Kloeg – 3u47

Tijdrijden: Arjan met broer 1e bij Koppeltijdrit & ploeg rijdt NCK

Afgelopen weekend werd er naast veldrijden ook nog tijd gereden. CTWTer Arjen van Gemerden heeft samen met zijn broer de koppeltijdrit bij De Coureur in Midden Delfland gewonnen. Gefeliciteerd!

Op zaterdag werd ook het NCK verreden in Dronten. Een stel benen hadd uitgerekend deze dag uitgekozen om een off-day te hebben en een tweede renner kreeg na 8km al een lekke band. Hierdoor moest de CTWT equippe al veels te vroeg met maar 4 man verder. Bij het NCK telt de tijd van de 4e man, dus finishen was nog steeds mogelijk. De CTWTers wisten desondanks het parcours met een respectabel gemiddelde van 44,5 km/u af te leggen.

Na afloop van dit mooie evenement zijn direct voornemens gemaakt om volgned jaar beter voorbereid en sterker terug te komen.

https://www.facebook.com/CTWT.NL/videos/1208642915822745/