Beetje fietsen, beetje borrelen – Baanclinic & Eindejaarsborrel

De winter is tijd voor weer eens wat anders. De een duikt de modder in op de CX en de ander gaat vind die viezigheid maar niks en gaat Zwiften. Maar er zijn ook andere opties.

Altijd al eens net zoals Wiggo & Cav willen baanwielrennen? Of net zoals Nikki? Dit is je kans. Op 28 december organiseren we weer een baanclinic op de wielerbaan in Sloten voor onze leden & introducees.

Hier vind je all info: forum

Na afloop sluiten we af met een buffet & borrel. Een perfecte manier elkaar vast alle goeds voor het nieuwe jaar te wensen, het afgelopen seizoen te evalueren en te bomen over de plannen voor het nieuwe seizoen.

Toeschouwers zijn ook van harte welkom, dus aarzel niet om je kids & aanhang mee te nemen. Kortom maar er een (lekker droog en warm) gezellig event van!

Lustrum reis naar Trophee de l’Oisans

CTWT bestaat in 2017 tien jaar en komt daarom met een speciale ledenreis. We gaan van zaterdag 24 juni tot en met maandag 3 juli naar de Franse Alpen om daar mee te doen met de Trophee de l’Oisans. Deze bestaat uit vier onderdelen, namelijk:

• La Vaujany Cyclosportive 173km
• Le Prix de Grandes Rousses 40km
• La Marmotte Granfondo Alpes 174km
• La Grimpée de l’Alpe 13km

We verblijven in het luxe chalet Rostaing in Vuajany, waar we onder andere de beschikking hebben over een eigen keuken en een mooie gezamenlijke ruimte. Het aantal plaatsen is echter beperkt tot zeventien. Meer mensen passen er niet in het chalet.
De kosten van deze unieke reis zijn op dit moment nog niet exact bekend, maar bedragen waarschijnlijk 150 euro. Dit is overigens exclusief de deelnamekosten aan de Trophee de l’Oisans. Ook overige zaken zoals reiskosten en kosten van eten en drinken zijn niet inbegrepen en voor eigen rekening van de deelnemers.

Deelname aan dit arrangement gaat volgens het principe van wie het eerst komt, die het eerst maalt. Maar om iedereen een eerlijke kans te geven, openen we dit topic vanavond om 21 uur. Vanaf dan kun je je inschrijven. Bij meer dan 17 aanmeldingen gaan de extra aanmelders op een reservelijst.

Wil je mee met deze geweldige reis. Dat kan. Vanaf vanavond om negen uur kun je je aanmelden op ons forum: link

Nog even nog voor de duidelijkheid
Afspraken voor deelname CTWT-groepsreizen
CTWT-groepsreizen worden georganiseerd voor en door leden. Het zijn geen geheel verzorgde arrangementen, maar reizen waarbij we ook inbreng van de deelnemers verwachten. Bijvoorbeeld in de vorm van gezamenlijk koken.
– CTWT wijst vooraf een coördinator aan. Deelnemers volgen de richtlijnen van de coördinator.
– Eventuele kosten dienen vooraf betaald te zijn. Een aanmelding is pas definitief op het moment dat de kosten zijn betaald.
– Restitutie is niet mogelijk. Deelnemers aan groepsreizen zijn zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een annuleringsverzekering.
– Kosten voor groepsreizen zijn gebaseerd op accommodaties waar leden over het algemeen een kamer delen met andere leden. De coördinator maakt vooraf een kamerindeling.
– Deelnemers aan groepsreizen zijn zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een reisverzekering. CTWT sluit deze niet af.

Regiokampioenschappen Midden/Noord-/Zuid-Holland Veldrijden

Afgelopen weekend werd in Nieuwegein het regiokampioenschap veldrijden voor de districten Midden, Noord- en Zuid-Holland verreden. Met deze 3 regio’s vertegenwoordigd stond er een zeer sterk deelnemersveld aan de start. Waar in de andere regio’s bij de amateurs een man of 20 aan de start verscheen, deed hier het deelnemersveld nauwelijks onder voor een nationale cross met ruim 50 amateurs die een rugnummer op spelden.

Het cross-seizoen is al een tijdje in volle gang. Enkele CTWTers noteerden al mooie uitslagen. Zo wist Martijn Geenen zich al een paar keer fors in de punten te rijden bij de Masters en kroop Rob Meeuwessen steeds dichter richting de top 10 bij de amateurs. Het niveau bij die laatste categorie is dit jaar weer hoger dan vorig jaar.

Na enkele zeer snelle en droge crossen kwam op de Nedereindse berg eindelijk de modder! En als het daar nat is wordt het altijd glad. Een harde ondergrond met een gladde bovenlaag staat vraagt al snel om rhino’s. Vlak voor de start van de amateurs kwam bovendien weer regen. Dit veranderde het parcours direct. De vele schuine kanten werden nog gladder en dit vroeg enige aanpassng gedurende de race. Soms was een net iets andere lijn beter dan bij het inrijden.

Bij de amateurs wist Rob zich naar een mooie 8e plek te knokken. Gerjan wist nog net een paar puntjes mee te pakken met een mooie 28e plek en Jan Willem finishte als 40e.

Bij de masters 40+ wist Martjin Geenen eveneens een mooie 8e plek te veroveren. Martijn Prins legde niet al te ver daarachter beslag op de 15e plek.

Bij de masters 50+ wist Ronald Brugmans zich naar een 37e plek te vechten. Een bewijs dat je nooit te oud bent om te beginnen met veldrijden. Ronald is een jaar geleden pas begonnen met veldrijden!

Wordt lid van Cycling Team WielerToerist

Ben je nog geen lid van Cycling Team WielerToerist (CTWT)? Dan is dit de kans. Je hoeft namelijk over dit jaar geen contributie meer te betalen. Je betaalt alleen voor 2017.

Je betaalt 35 euro voor een lidmaatschap en bent dan gelijk lid van de KNWU (met je basislidmaatschap krijg je korting bij toertochten). Heb je een partner die op hetzelfde adres woont, dan kan deze zelfs tegen een voordelig tarief ook lid worden (gezinslid).

Als je nu lid wordt kan je ook mee doen met de kleding bestel ronde die nu loopt. CTWT heeft een ruim assortiment kleding met shirts, broeken, snelpakken, arm- en beenstukken, winterkleding etc.

Cycling Team WielerToerist organiseert over het hele jaar activiteiten voor haar leden, zoals:

  • Trainingsweekend in België;
  • Clubkampioenschappen in Nieuwegein;
  • wekelijkse Zwift-rides
  • Reizen rondom cyclo’s
  • Wintertrainingen
  • Clinics

De leden treffen elkaar bij wedstrijden, cyclo’s en tochten. Maar het meeste contact vindt plaats via ons digitale clubhuis: www.wielertoerist.nl.
Ben je nog geen lid, check dan hier hoe je je kan aanmelden of neem contact met ons op voor vragen: Lid worden