Terugblik 9e trainingsweekend

CTWT Trainingsweekend #9

Het meest verreden Strava-segment van het afgelopen weekend ligt in Sippenaeken, net over de grens in Belgie. Van vrijdag 24 tot en met maandag 27 maart begon voor 25 man iedere dag de trainingsrit met de “CTWT morning wake-up”. Direct vanuit ons “clubhuis” de Nieuwe Molen is het stoempen naar boven om vanaf de kerk in Sippenaeken te kunnen vertrekken voor een rit in meestal twee groepen.

 

17457360_1379169392103429_5482911312708482955_n

De eerste dag straalde de zon al en dat bleef het hele weekend zo. Superweer dus! Vrijdag ging de rit door de Voerstreek en Limburg. Er zaten enkele bekende Limburgse klimmetjes in de route, zoals de Camerig, Trintelen, de Fromberg en de Sibbegrubbe. De route telde zo’n 85 kilometer, een mooie opwarmer voor een heerlijk weekend. Gerard en Jerry hadden zich bekommerd om de routes en die waren voor alle dagen prima in orde met uitdagingen voor iedereen. Op vrijdag verzorgde Erik de maaltijd: onder andere een heerlijke lasagna, maar ook aan voorgerecht en dessert was gedacht.
Op zaterdag stond de Eifel op het programma. Een groot deel ging voor de route van de voormalige Grenslandklassieker: via Eupen met een lange autovrije klim langs de Wesertalsperre tot een hoogte van 600 meter. Vervolgens voornamelijk dalen naar Einruhr aan de schitterende Rursee. Bij Gasthof Zur Post kwamen alle groepen weer bij elkaar om na een torte of spaghetti de weg weer te vervolgen. De snelste groep reed vervolgens nog om het meer heen; de andere groepen via Simmerath en Roetgen weer terug naar Sippenaeken. Flinke afstanden voor iedereen in ieder geval; varierend van 125 tot 160. Zaterdag kookte Ronald B. een voortreffelijke maaltijd in elkaar.

Op zondag voor de meesten een rit naar de Ardennen met onder meer de klim naar Trasenster en de Rosier. Ook de zondag was weer een heerlijke fietsdag. Toch begon het hier en daar te kraken. Degenen die de winter ook andere hobby’s hadden onderhouden dan fietsen gingen voor een kort rondje.

17523663_1377494798937555_6935414766504432118_n

Voor de meeste weekendgangers zat het er zondagavond op. Na een bezoek aan de wokker in Margraten keerde een groot deel huiswaarts. De echte diehards (8 man) deden op maandag nog een afsluiter met – hoe kan het ook anders – koffie met appelgebak bij het Hijgend Hert.

Alle deelnemers kijken terug op een heerlijk fietsweekend!

17458305_1247016355379416_8583811334726672187_n

Bye bye Winter Training, Hello Spring!

Voor onze internationale Zwift vrienden doen we deze even in het Engels..

Our last CTWT Winter Training Ride took place yesterday with a decent turn-out. Two laps of the Watopia Flat course were covered ‘en groupe’, after which the field shattered on the slopes of the Epic KOM.

After this power burst, our winter training schedule has come to an end. The good news is, spring has arrived and our group rides continue in the real world with lots of cyclosportives, races and group rides planned for the coming months.

The Zwift training rides will probably be continued again next winter.

One last thing; the give-away we promised. We’ve put all participants of yesterday’s CTWT ride in a big black hat and picked one.

The winner of one ‘exclusive’ (well, for non-members that is) CTWT cycling jersey is:

“Koen van Ingen”

We have no idea of Koens whereabouts so please contact info@wielertoerist.nl with your address so we can send you that pretty cool jersey.

Thanks to all participants of our training rides! #RideOn!

Einde winter: Laatste Zwift Trainingsrit op 17/3

Het winterseizoen komt langzaam ten einde. Langzaam gaan de CTWT-ers weer vaker buiten fietsen in wedstrijden, cyclo’s en toertochten.

Dat betekent dat de laatste Zwift Trainingsrit plaatsvindt op vrijdag 17 maart. Met in totaal 20 ritten deze winter, een slordige 1000 deelnemers en 40,000 kilometer achter de virtuele wielen is het een enorm succes te noemen. Wat ons betreft komt er dus ook zeker een vervolg in de winter van 2017/2018.

Om het goed af te sluiten gaan we een andere route proberen. Twee ‘vlakke’ rondjes op Watopia en als afsluiter een volle-bak-harkend-naar-boven, watt-per-kilo-festijn op de Epic KOM.

Voor de nodige motivatie geven we een origineel limited edition CTWT shirt weg aan een willekeurige deelnemer. De winnaar van de loterij wordt op 18 maart gepubliceerd op deze website.

Komt dat zien, maar vooral: komt dat doen. Tot vrijdag 17 maart!