Mooi resultaat in Omloop Munnikland

Afgelopen zaterdag werd de Omloop van het Munnikenland verreden. Marcel Klapwijk reed een goed resultaat met een 11e plek.

2x eerder had Marcel daar al een goed resultaat gereden, dus de verwachtingen waren hoog. Het is kennelijk een omloop die hem goed ligt. Zoals het Marcel betaamt sloot hij voor de start achteraan aan ipv het koud te krijgen met wachten. Dan moet je daarna wel snel opschuiven om te voorkomen dat je achter een breuk komt. Want de weerstomstandigheden (wind!) gingen waarschijnlijk voor een zware koers zorgen.

Na 1 ronde was al een flink deel van het 120 man tellende deelnemersveld overboord. En ook in ronde 2 en 3 bleef het tempo hoog en ging het op de kant. Toch wisten op een gegeven moment 6 man weg te rijden. Aangezien het peleton geen aanstalten maakte om het gat te dichten wisten deze al snel een flink gat te slaan.

De rest van het overgebleven peleton (max 40 man) zou gaan rijden voor plek 7. Marcel reed continu alert voorin en sprong op het juiste moment naar voren vlak voor het opdraaien van het clubparcours. In de sprint werd Marcel 5e en eindige zodoende net buiten de top 10 op een mooie 11e plek.

Gefeliciteerd!

Verbouwing Clubhuis

Afgelopen week lag ons clubhuis ineens plat. Het bleek iets van doen te hebben met een MySQL storing. Geen idee wat dat behelst, maar onze moderators Tazzy en RobT hebben hard gewerkt om het clubhuis weer open te krijgen. Tegelijkertijd hebben ze een flinke upgrade gedaan naar versie 3.2 en iets met Tapatalk.

Snapt u het nog? Het ging toch om een clubhuis? CTWT.nl is landelijke vereniging met een virtueel clubhuis. Onze leden (en gasten) spreken dagelijks af in ons clubhuis op www.wielertoerist.nl om te discussieren over allerlei (fiets)gerelateerde zaken. 24 uur per dag. 🙂

Zo worden er plannen gemaakt welke cyclo’s er binnenkort weer worden gereden, besproken wie er allemaal nat geregend is bij de AGR (waar we met een team van ruim 25 man ingeloot waren) en geanalyseerd wie er goede benen had bij de laatste trainingskoers.

Kom gerust eens bij ons langs! Iedereen is welkom. En zie je een CTWTer in levende lijve (dat kan goed want onze 180 leden rijden verspreid door heel NL) meld het dan hier: wielertoerist gespot

NCK Prep: TT Almere

Een flinke groep CTWT-ers houdt ervan om met een ligstuur (of volledige Tijdritfiets) tegen de wind te beuken. Voor die leden is er het jaarlijkse NCK, een ploegentijdrit aan het eind van het seizoen.

De voorbereiding daarvoor begon afgelopen weekend in Almere met een 21km tijdrit voor teams van 4. CTWT was er met twee teams, ingedeeld door de TT coach Hugo.

De windmolens draaiden op volle toeren zaterdag maar dat kon de CTWT-ers niet deren. Het eerste team verloor onderweg Marcel maar wist desondanks met een gemiddelde van ruim 43 een achtste plek te veroveren.

Team 2 kwam ook met 3 man over de streep met ruim 39,7 gemiddeld. Belangrijker dan de tijden was het enthousiasme: er worden inmiddels al een flink aantal ploegentijdrit aangekruisd in de kalenders voor verdere afstemming.

CTWT TTT Almere 2017