CTWT Winter Training @ Zwift

We hebben weer keiharde onderhandelingen met Zwift achter de rug maar we kunnen de CTWT ritten weer in plannen. Mijn voorstel is om 2 november iedere donderdagavond rond 20.00 te verzamelen in de virtuele wereld van Watopia, Londen of Richmond.

De donderdag blijkt een betere avond te zijn dan vrijdag en er was een slot in de event module rond 20.00 beschikbaar voor een trainingsrit.

Daarmee kom ik op het belangrijkste punt waar we CTWT-ers voor nodig hebben: er zijn Ride Leaders nodig en dat kan Harm niet elke keer zijn. Je hoeft niet veel te kunnen, de vereisten zijn:

– Je moet meerijden
– Je krijgt automatisch een pijl boven je
– Je mag het tempo aangeven met meldingen die bij iedereen prominent op het scherm verschijnen. Toetsenbord in de buurt is dus wel zo handig; anders moet je zo snel kunnen typen met je mobieltje

Als je de boel zo enigszins bij elkaar houdt, ben je geslaagd.

Dus; wie biedt zich aan om één of meerdere malen met een pijl boven het hoofd? Je hoeft echt niet elke week mee te doen. Graag een man of 10 zodat we ook echt iedere week de rit kunnen plannen. Doel is om het tot medio maart vol te houden.

Graag melden in dit topic op ons forum.

 

Update cross uitslagen

Vorig weekend is er weer gecrosst door de veldrijders van CTWT. Nationaal werg er gereden in Albrandswaard. Daar stonden de Martijns aan de start bij de 40+. Op een zwaar parcours wisten ze beiden bij de top-20 te eindigen. Martijn Geenen op een mooie 14e plek en 5 plaatsen daarachter kwam Martijn Prins over de meet. Bij de Masters 50+ was het Ronald Brugmans die zich naar een 33e stek knokte.

Vorige week zondag deed de Amsterdamse Cross Competitie Nieuwveen aan. Het was totaal geen cross weer. Zon en lekker warm! Dat deed een aantal wegjeanetten van CTWT besluiten maar eens te gaan kijken wat dat crossen nu inhield. Namens CTWT stonden Jan Willem den Braber, Arjen Smit en kersverse moeder Ingrid Marges aan de start. Ondanks het warme weer werd het toch een zware moddercross. Jan Willem en Arjen wisten 14e en 35e te worden, waar Ingrid bij haar “comeback” ook 35e wist te worden.

CTWTer Steven maakte in Nieuwegein zijn crossdebuut met een 17e plek in Nieuwegein. Hij vond het voor herhaling vatbaar!

Afgelopen weekend werd er nationaal in Rhenen gereden. Een van de zwaardere parcoursen door het vele zand en het hoogteverschil. Jan Willem den Braber moest nog sprinten voor een 47e plek bij de amateurs waar Martijn Prins het een plekje beter deed bij de Masters, 46e.

Op zondag stonden er weer 3 CTWTers aan de start bij de ACC op Sloten. Dit keer Ronald Brugmans en Arjen Smit bij de 40+. Ronald reed helaas lek. Hoeveelste Arjen is geworden is op dit moment nog niet bekend. Ingrid Marges reed weer bij de dames. Na 1,5 ronde lang geknokt te hebben om 1 plek op te schuiven zag ze helaas de plek winst weer verloren gaan door een valpartij in de laatste ronde.

Algemene Ledenvergadering: laat je horen

Vanmorgen is onze Algemene Leden Vergadering begonnen. Het bijzondere van onze on-line vereniging is dat deze vergadering zich geheel op het internet afspeelt. Ieder lid kan dus van achter zijn eigen computer deelnemen aan de vergadering.

Dat had bij de oprichting van onze vereniging nogal wat voeten in aarde omdat de wetgeving destijds nog niet voorzag in een dergelijke vorm van vergaderen. Daar wist de notaris destijds gelukkig een mouw aan te passen, zodat we nu niet in rokerige achterafzaaltjes zitten, maar gewoon thuis achter de computer.

De ALV vindt hier plaats: http://www.wielertoerist.nl/forum/viewtopic.php?f=54&t=22114

Dubbel cross weekend – Herfst! CTWTCX

Waar bij velen het seizoen eindigt met il Lombardia, begint het bij de veldrijders dan pas. Als de bladeren vallen, de wind kouder guurder wordt en de druppels op het raam tikken krijgen we weer de crosskriebels. Geen warme zolder met Zwift, maar slijk, gras en friet.

Afgelopen weekend waren er 2 crossen. Zaterdag grasmaaien in Montfoort en zondag schuine kanten rijden op de wal van de A12 bij Gouda.

Namens CTWT stonden zaterdag Martijn en Marcel aan de start. Voor Marcel z’n eerste KNWU cross. Een totaal andere cross dan de zanderige crossen die hij gewoon is. Marcel werd keurig 46e en Martijn pakt een mooie 24e plek bij de Masters.

Zondag trok de veldritfamilie naar Gouda. Een mooie cross op de wal bij de A12. De ondergrond was wonderbaarlijk redelijk droog. Jan Willem deed nog stoicijns bij de Amateurs mee en wist 38e te worden. Bij de Masters 40+ stond Martijn G. wederom aan de start nu samen met Martijn P. en Ronald. Martijn G. deed het nog beter dan zaterdag en pakte na een inhaalrace de 14e plek. Martijn P. werd 26e en Ronald werd bij de 50+ 28e.

Nieuwe clubkampioenen bekend!

Afgelopen zondag werd het CTWT clubkampioenschap verreden op de Nedereindse Berg. Na een zinderende proloog werd er een wedstrijd over 1 uur + 1 ronde verreden.

De proloog zorgde bij menig deelnemer voor bloedsmaak en de nodige “1500m-hoest”. Het klonk alsof de vereniging van zware-shag-rokers zijn intrek had genomen op de NEB.

Na de proloog volgde de kidsrace. Volgens velen het hoogtepunt van de dag. Menig medaille werd weer in de wacht gesleept.

Daarna mochten de grote CTWTers weer aan de bak. Bijna hersteld van de proloog was het aan het A- en het B-peleton om er wat moois van te maken. Na een zware koers die gekenmerkt werd door toch niet kansloze ontsnapping mochten Robert Kras (A) en Raymond Papenburg (B) zich kampioen noemen.

Uitgebreide verslagen zijn hier te vinden.