Meld je zsm aan voor de gratis BBQ (en clubkampioenschap)

Op 13 mei 2018 wordt het CTWT clubkampioenschap verreden met een afsluitende BBQ. Voor leden van CTWT en hun gezin is de BBQ gratis.

Hier kan je je aanmelden: Forum

Deelname staat open voor alle CTWT-ers en leden van het forum aangemeld voor 1 april 2018.
Let op: Om mee te kunnen doen heb je een KNWU basislidmaatschap nodig i.v.m. verzekering en aansprakelijkheid. Doordat CTWT een KNWU-vereniging is, hebben CTWT-leden hebben automatisch zo’n basislidmaatschap. Indien je als niet CTWT-lid wil deelnemen, moet je zelf voor een KNWU-basislidmaatschap zorgen. Bij de inschrijving wordt hiernaar gevraagd. Geen KNWU basislidmaatschap wil zeggen dat je niet kunt deelnemen, dus zorg hier op tijd voor.

De voornaamste doelstelling is om de kinderen een geweldige dag te bezorgen en de volwassenen te laten vooruitblikken op het cycloseizoen en naar wat komen gaat in het najaar. Tussendoor gaan we voor de gezelligheid een wedstrijdje rijden in twee categorieën waaruit de clubkampioenen naar voren moeten komen.

De dagindeling:

12.30 – 13.00 : Inschrijving Kids Race en afhalen rugnummers voor het Clubkampioenschap
13.30 – 14.00 : Proloog (tijdrit) over 1 ronde. We starten om de minuut.
13.33 – 14.03 : We genieten even van onze ‘1500 meter kuchjes’
14.30 – 15.00 : KIDS RACE. Hoogtepunt van de dag; in talloze categorieën wordt gestreden voor de medailles.
15.00 – 15.30 : Warming up
15.30 – 16.40 : Clubkampioenschap A-klasse (licentiehouders en niet-licentiehouders met dispensatie)
15.31 – 16.35 : Clubkampioenschap B-klasse (Niet-licentiehouders en dames)

De eerste ronde ‘cuisine’ van de BBQ wordt verwacht om 16.30. Graag eerst de kinderen de ruimte geven om aan te vallen. Na de finish mogen de deelnemers even uithijgen en vervolgens zonder enige gene snoeihard aanvallen.

Weekend Luik-Bastenaken-Luik geslaagd

Afgelopen weekend is CTWT naar Richelle geweest om op zaterdag LBL te rijden. Op vrijdag werd er door de meesten al een rondje losgefietst.

Op zaterdag stonden er negen CTWT-ers aan de start, van wie er zes de afstand van 280 kilometer reden. De overige drie hielden het bij de 170 kilometer, wat al een behoorlijke uitdaging is. Om een indruk te geven van de zwaarte van de lange afstand (298 kilometer met thuisstart en 4500 hoogtemeters). De CTWT-ers vertrokken om half zeven. Uiteindelijk passeerde de eerste finisher iets voor zessen de finishlijn. De laatste om 21.30 uur.

Het verblijf in het huisje in Richelle was perfect. En bij voldoende animo zullen we dit zeker volgend jaar weer herhalen.

Net geen podium bij de Hel van Groesbeek

Afgelopen weekend werd de MTB marathon de Hel van Groesbeek verreden. CTWTers zijn niet alleen actief op de weg of in ‘t veld, maar er zijn er ook die in de “zomer”maanden de MTB pakken. (voor de MTB winterfietsters, MTBen is eigenlijk een zomersport 😉 ).

Er stonden bij elke afstand (35km, 70km en 105km) CTWTers aan de start. Marcel was de meest succesvolle op de 35km en wist 4e overall en 1e in zijn categorie te worden. Weliswaar met een buiteling over het stuur, maar gelukkig zonder erg.

Ingrid reed bij de dames haar 2e marathon in een serie van 4 voor de SFORZ Ladies MTB Marathon Cup.

Trainingsweekend weer groot succes!

Het afgelopen trainingsweekend was weer een groot succes. Op vrijdag verzamelden de meesten van de 35 deelnemers zich al bij het onderkomen in Hombourg voor een mooie ronde. Gezien het grote aantal deelnemers en de eventuele niveau verschillen werd er gesplitst in meerdere groepen.

De weergoden waren ons gunstig gezind dit weekend. Geen regen! Geen sneeuw! De temperatuur was niet heel hoog. Maar op zaterdag bij de rit door de Eifel kon er zelfs op het terras gezeten worden. De zon deed ook zondags z’n best om het aangenaam te maken.

De meest gehoorde vraag tijdens het weekend was dit jaar dan ook “Wat doe jij aan?” En onderweg bleken er toch de nodige jacks en windstoppers naar de achterzakken te moeten verhuizen.

De inwendige mens werd ook weer goed verwend en wat wil je ook anders met 2 koks in het ledenbestand. Er waren weer veel trouwe leden die elk jaar mee gaan. Maar toch ook weer enkele nieuwe gezichten.

Kortom het was weer een weekend met een mooi aantal km’s, veel lol, goed eten en zon! Helaas was alleen door dat laatste het zo druk geweest bij het Hijgend Hert dat er maandag geen appeltaart meer was.