Lachende koeien in de Jura

Van 22 tm 27 september hielden we een cycloreis naar de Jura om daar deel te nemen aan de gravelrace en de cyclo La vachte qui rit – inderdaad, die van het kaasje. Ook deze cycloreis was ingelast omdat de twee eerder geplande reizen afgelast moesten worden vanwege corona. Een verslag van Martin

woensdag, 22 september

Na een lange autorit besluiten we even de beentjes los te trappen. Arthur heeft een kort rondje gemaakt zonder al te veel hoogtemeters. En samen met Ronald rijden we door de glooiende omgeving van Louhans. Rustige wegen wisselen af met (te) drukke wegen. Langs de kant van de weg zien we koeien en Bresse kippen. Vooral over die bijzondere kippen raakt Ronald niet uitgepraat. We merken aan het eind dat de zon hier iets eerder ondergaat dan in Nederland, maar gelukkig bereiken we na een kleine 50 kilometer en 300 hm nog op tijd het hotel om daar snel te douchen en aan te schuiven voor het diner.

donderdag 23 september “Lachende koeien in de Jura” verder lezen

Camerig Classic in de zon

Op 12 september hielden we onze jaarlijkse Camerig Classic. Nadat de editie van 2020 vanwege corona was gecancelled, konden we dit jaar wel onze rondjes over de Camerig rijden.

Een verslag van Alwin:
De aanloop naar de Camerig was dit keer via de gemakkelijke route. Niet de mooiste maar zo bleef alles wel mooi bij elkaar en gaf het gelegenheid tot bijkletsen. Ik vond het prettig maar als de meningen anders zijn hoor ik het graag.

Rondje SUST ging ook goed. Was wel even vreemd opkijken toen de hele groep ineens achter me bleek te rijden terwijl ik ze voor me verwachtte. Bleken ze na de afslag in Gemmenich gewacht te hebben. Bij Sippenaken merkte ik het verschil tussen de toppers en mij. Ik moest echt even terugschakelen en zij reden gewoon weg alsof er niets aan de hand was. Fijne reality check…. “Camerig Classic in de zon” verder lezen