Winter trainingen vanuit Den Haag

Een aantal was het al opgevallen dat op de activiteitenagenda van CTWT ook gesproken is over trainingen vanuit Den Haag. In overleg met bestuur wil ik jullie dan ook daarvoor uitnodigen. Het betreft hier een combinatie met een initiatief van Sportvereniging Leidschenveen. Er kan daardoor gebruik worden gemaakt van de accommodatie door na afloop wat te drinken en eventueel te douchen als daar behoefte aan is.

We gaan beginnen op zondag 10 januari 2016 om 9.30 uur. Het betreft hier een combinatie met een initiatief van Sportvereniging Leidschenveen. Er kan daardoor gebruik worden gemaakt van de accommodatie door na afloop wat te drinken en eventueel te douchen als daar behoefte aan is.Voor wijkbewoners is er op 8 december om 20.00 uur een informatie inloopavond om kennis te maken met de accommodatie, waar je natuurlijk ook voor bent uitgenodigd. Maar 10 januari komen is natuurlijk het belangrijkste ! De gedachte is om zodra het ‘s avonds weer licht wordt naar de dinsdagavond te gaan. (Er is dan ook een loopgroep actief.)

Renners uit de regio Rotterdam of Gouda kunnen makkelijk aansluiten bij de rondes rond de Willem Alexanderbaan (roeibaan). Vanuit zowel Den Haag, Rotterdam als Gouda is de afstand ongeveer 15 kilometer. Als daar interesse voor is, laat het weten, dan spreken we daarvoor wat af.

*** Huisregels***
De trainingen zijn gratis toegankelijk voor zowel leden, als niet leden van CTWT mits men zich aan onderstaande huisregels houdt:
Vertrek om exact 9.30 uur vanaf clubgebouw van SV Leidschenveen, Poelpolderstraat 25, Den Haag.
Deelname is geheel op eigen risico.
Noch CTWT noch SV Leidschenveen kunnen aansprakelijk gesteld worden voor eventuele ongevallen en schade, o.i.d.

• Valhelm verplicht.
• Houd je aan de verkeersregels om ergernis bij andere weggebruikers te voorkomen.
• Er wordt daar waar mogelijk gebruik gemaakt van de fietspaden.
• Er wordt geen afmeldingsbericht gestuurd bij slecht weer. Bij gladheid of sneeuw wordt er niet gereden. Indien er door omstandigheden weinig renners zijn kan men in overleg besluiten om de gehele route of een kortere ronde te rijden. Het kan dus voorkomen dat er bij slechte weersomstandigheden geen leden van CTWT aanwezig zijn.
• Tijdens de training is de regel “samen uit, samen thuis” van toepassing; sterkere renners dienen zich aan te passen aan de zwakkere. Indien de verschillen te groot zijn, wordt na een deel van de route afgesproken in twee groepen verder te rijden.
• We proberen te komen tot een vaste route. Er wordt gereden via de Rottemeren naar de Willem Alexanderbaan (Roeibaan tussen Zoetermeer en Rotterdam). Daar kan veilig een ronde van 6 kilometer worden gereden voor tempotraining. Het is ook mogelijk om helemaal rond de Rottemeren te fietsen en/of dit verder uit te breiden. De eerste trainingen staan in het teken van duurwerk.
• Tijdens de rit van en naar de Willem Alexanderbaan en op fietspaden wordt er 2 aan 2 gereden waarbij de rechter persoon naar voren schuift indien er voorin doorgedraaid dient te worden. Het ronddraaien is onafhankelijk van de richting van de wind om misverstanden te voorkomen.
• Dit is een training dus een goed draaiende / samenwerkende groep is zeker zo belangrijk als zo snel mogelijk de rondjes afronden.
• Voor aanvang van de training wordt de route en het aantal rondes interval/tempo meegedeeld, dit is afhankelijk van de tijd van het jaar en de weersomstandigheden. De afstand varieert van 60 tot 100 kilometer. Door beginners die dit in het begin (nog) niet denken aan te kunnen, kan de route ingekort.
• Als iemand lek of andere pech heeft wacht een vriend, training- of ploegmaat en niet de gehele groep. Rond de Willem Alexanderbaan kan men elkaar weer treffen.

Laat weten of je geïnteresseerd bent door dit te melden in het topic op wielertoerist