Winter trainingen vanuit Eindhoven

Op zaterdag 9 januari gaan we weer starten met de traditionele wintertrainingen. De exacte invulling is nog een beetje onduidelijk, maar karakter zal gelijk blijven aan voorgaande jaren
Op de kluis lijkt het mij niet meer verstandig te rijden. De versmalling is te gevaarlijk om op volle snelheid doorheen te gaan.

**** Huisregels***
De trainingen zijn gratis toegankelijk voor zowel leden, als niet leden van CTWT mits men zich aan onderstaande huisregels houdt (Vanuit Wielerclub Eindhoven zullen er ook leden mee trainen).
Vertrek om exact 9.00 uur vanaf de parkeerplaats ???? NADER TE BEPALEN
Deelname is geheel op eigen risico.
CTWT kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele ongevallen en schade, o.i.d.

• Valhelm verplicht.
• Houd je aan de verkeersregels om ergernis bij andere weggebruikers te voorkomen.
• Er wordt daar waar mogelijk gebruik gemaakt van de fietspaden.
• Er wordt geen afmelding mail gestuurd bij slecht weer. Indien er door omstandigheden
weinig renners zijn kan men in overleg besluiten om de gehele route of een kortere ronde te
rijden. Het kan dus voorkomen dat er bij slechte weersomstandigheden geen leden van CTWT
aanwezig zijn. Heb je een twitter account, volg dan @CT_WT of like CyclingTeam Wielertoerist op facebook (http://www.facebook.com/CTWT.NL) en lees al het verenigingsnieuws en actuele informatie over CTWT en de zaterdag trainingen vanuit Eindhoven. Ook is er een WhatsApp groep voor de zaterdag trainingen, aanmelden hiervoor via het versturen van een WhatsApp bericht naar Rob Thierig ( 06 – 51 22 48 04)
• Tijdens de training is de regel “samen uit, samen thuis” van toepassing; sterkere renners dienen zich aan te passen aan de zwakkere.
• Tijdens de rit van en naar de ?? NADER TE BEPALEN ?? wordt er 2 aan 2 gereden waarbij de rechter persoon naar voren schuift indien er voorin doorgedraaid dient te worden. Het ronddraaien is onafhankelijk van de richting van de wind om misverstanden te voorkomen.
• Na de plas pauze (??? NADER TE BEPALEN ???) wordt afhankelijk van het aantal renners een splitsing in meerdere groepen gemaakt, met een groep grootte van liefst 8 personen, voordat we beginnen met het interval/tempo deel van de training. Maak een realistische keuze op basis van je niveau zodat verschillen tijdens de rondes op snelheid beperkt blijven. En het is beter op mee te draaien bij een groepje dat een km langzamer rijdt, dan achteraan te hangen in een iets snellere groep.
• Dit is een training dus een goed draaiende / samenwerkende groep is zeker zo belangrijk als zo snel mogelijk de rondjes afronden.
• Voor aanvang van de training wordt het aantal rondes interval/tempo meegedeeld, dit is afhankelijk van de tijd van het jaar en de weersomstandigheden. De lengte varieert van ong 10 tot max 40km waarbij de totale afstand van de training uitkomt tussen de 75 en 110 km.
• Als iemand lek of stukken heeft wacht een vriend, training- of ploegmaat en niet de gehele groep.
Deelname is geheel op eigen risico. CTWT kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele ongevallen en schade, o.i.d.

De eerste trainingen staan in het teken van duurwerk.

Het afgelopen jaar was het vaak een probleem om de groep in groepjes opgedeeld te krijgen op de kluis. Dit is niet bevorderlijk voor de training. In grote groepen gaat het snel draaien veel moeilijker, en zijn de onderlinge verschillen te groot, wat ook weer risico’s met zich mee brengt. Het is echt voor de training en de veiligheid beter om in een iets langzamer rijdende groep MEE te draaien, dan in een snellere groep alleen achteraan te hangen.

Vorig jaar was er een mooie opkomst van CTWT-ers tijdens deze trainingen.

Meer informatie en discussie over de trainingen in het topic op wielertoerist