5 banen toernooi van start

Gisteravond is de eerste wedstrijd in een serie van 5 verreden van het 5 banen toernooi.

Bij de Sportklasse stonden Hugo en Jan Willem aan de start en bij de dames Ingrid.

Met een gezamenlijke start van alles klasses reed er een groot peleton van zo’n 80 renners in de rondte. Al vlug werd de snelheid flink de hoogte in gejaagd. Voor Ingrid was dit haar eerste keer in zo’n groot peleton. Doorgaans is bij dameswedstrijden het peleton een stuk kleiner. Ze stond prima haar “mannetje” en wist uiteindelijk als 5e te eindigen.

Bij de Sportklasse kon Jan Willem geen potten breken na de koers van de avond ervoor op Sloten. Hugo daarentegen melde zich al vlug van voren. Al vlot waren er 2 renners vertrokken die het peleton op een ronde hebben gezet.

Diverse malen probeerde Hugo weg te komen uit het peleton, maar pas een ronde of 6 voor het einde slaagde hij hier in. Eerst solo en later met versterking van 4 man. Tot een halve ronde voor het einde werd er jacht gemaakt op 2 koplopers. Het gaat bleef echter te groot en met nog een halve ronde te gaan wilde niemand meer overnemen. Helaas moest Hugo inhouden voor een gedubbelde renner en kon daardoor in de sprint niet meer opschuiven. Maar hij behaalde met een 7e plek wel een mooie klassering in een sterk deelnemersveld. Jan Willem finishte in het peleton als 30e.

Bezoek voor meer wedstrijdverslagen ons forum: Forum Wielertoerist – Wedstrijden

Foto door: myalbum.com/Fotokristel2016
Foto door: Foto Kristel