Edian opent het cyclo seizoen van CTWT in Etalle (BE) met een 27e plek

Op 5 mei werd de La Espace Cycle verreden. Een kleinschalige cyclo met start in Etalle (Zuid-Belgie). Het niveau van het deelnemersveld is hoog. Namens CTWT stond Edian aan de start. Voor hem was het de eerste cyclo van 2016. Met een valpartijtje eind maart en een verhuizing begin april was de voorbereiding qua training alles behalve ideaal te noemen, maar Edian heeft de afgelopen vier weken weer hard gewerkt om dit te verbeteren.

Zijn plan was wat te sparen voor in de finale en te zien waar het schip strand. Het parcours is relatief vlak (2500hm op 180km) en de hellingen zijn allemaal van korte duur. Eerste half uur werd er rustig gereden, maar daarna werd er een aantal keer serieus hard doorgereden. Door de harde wind reed het peleton continu op een lint. Tot 50km kon Edian gemakkelijk mee.

Helaas blokkeerde toen zijn rechter shifter, waardoor op en af schakelen praktisch onmogelijk was. Rond km 75 zit hij bovendien helaas net achter een valpartij. Juist op dat moment wordt er voorin doorgetrokken. Met 3 man lukt het om het gat naar een groep van 20 man te dichten. De tempoversnellingen icm het schakelprobleem kostten Edian de aansluiting met de groep. Op een van de laatste hellingen kreeg hij het gaatje niet meer dichtgereden. Vanaf daar volgde een solo naar de finish met nog 25km te gaan. Edian wist na slechts 5 uurtjes koers als 27ste de streep te passeren.

De volgende cylclo afspraak is La Ventoux op 5 juni. Hier zullen meer CTWTers aan de start staan. Daarna volgt Les Trois Ballons op 11 juni. Hier organiseert CTWT zelfs een gezamenlijk arrangement voor: CTWT Les 3 Ballons

13177802_1707276639555211_5360461686469592358_n