Dinsdag finale 5-banen toernooi – Top 5 voor CTWT

Gisteren is de 4e wedstrijd in de serie voor het 5-banen toernooi verreden bij de Kampioen, nadat dinsdag nr 3 bij Olympia werd verreden.

Afgelopen dinsdag werd er zeer actief gekoerst in de 3e wedstrijd. Regelmatig werden er door Hugo en Jan Willem pogingen ondernomen om weg te geraken of om ontnappers weer tot de orde te roepen. Ook Ingrid reed weer een sterke koers bij de dames. Zij sprong op tijd mee naar voren om goed gepositioneerd te zitten voor de laatse ronde. Helaas kon ze die positie niet uitbuiten. Een andere renner raakte haar voorwiel, waardoor ze beiden de wedstrijd moesten staken. Daar sta je dan met je goede benen.

Jan Willem probeerde nog een ultieme jump naar de kopgroep in de laatste ronde bji de Sportklasse. Maar typerend voor een koers op Sloten werd de groep ruim voor de meet ingerekend. Hugo had z’n benen wel gespaard voor de sprint en leek op een mooie klassering af te stevenen. Helaas werd hij klem gereden. Ondaks dat wist hij toch als 8e te finishen.

En gisteren was dus wedstrijd 4 bij de Kampioen in Spaarnwoude. Voor Ingrid was de wedstrijd snel “over”. Door een valpartij was ze gedwongen om te achtervolgen met een klein groepje. Tegen een voortrazend peleton is dit lastig en zo keek ze dus halfkoers tegen een ronde achterstand aan.

Bij Hugo daarentegen ging het beter. Hij was wederom actief, maar ook deze wedstrijd eindigde in een massasprint. Hugo finishte op plek 7. Daarmee behoudt hij zijn 5e plek in het klassement. Het is nog spannend en met een beetje geluk is zelfs het podium nog mogelijk.

Volgende week dinsdag is de definitieve ontknoping bij DTS. Zou het Hugo dan toch een keer lukken om een succesvolle ontsnapping op touw te zetten? En kan hij wellicht nog een plekje stijgen in het klassement?

Affiche-5-Banen-2016