Marcel 9e bij Sparkassen Munsterland Giro! (Update)

Maar liefst 12 CTWT-ers meldden zich om 8 uur ’s ochtends in Münster voor een prachtige afsluiter van het cycloseizoen: De Sparkassen Münsterland Giro. 140 kilometer voor de wielen over strak asfalt, wat klimmetjes maar vooral laagvliegen door Nordrhein Westfalen.
Het ging meteen hard in gestrekte draf ging het naar het Westen waar de Baumberg moest worden bedwongen. Vlak daarvoor ging het mis in het peloton. Vlak achter de rug van Marcel Klapwijk en Harm Verhoeven klapten er een flink aantal renners tegen de grond. Geen CTWT-ers op de grond maar de 10 CTWT-ers die er achter zaten, waren wel het contact met de eerste groep kwijt. Daar viel het tempo enigszins stil en zo kon Evert Spijkerboer nog heel knap de aansluiting maken. Eric Fronik, Ferry Stoffer, Wim Cats, Rim Sluijs en John Oerlemans zaten in een tweede groep. Martin Gerritsen en Ernest Kloeg zwommen enigszins totdat zij ook een groepje wisten te formeren.

De klimmetjes tot Coesfeld wisten geen grote schifting te maken. Echter, Marcel Klapwijks ketting liep vast op de Baumberg bij het schakelen naar het binnenblad. Hij werd genoodzaakt om in een groepje van 5 man de achtervolging in te zetten en wist pas na Coesfeld weer de aansluiting te maken. Drie CTWT-ers in de voorhoede, de rest daar vlak achter op een minuut of 3. De groep van Martin en Ernest had hier 8 minuten achterstand.

Redelijk rustig ging het naar Schöppingen voor de laatste echte klim. Drie man waren licht vooruit maar dat was tot mislukken gedoemd dus maakte het peloton van een slordige 130 man zich geen zorgen. Op de Schöppinger Berg was het alle hens aan dek. Harm kon bovenaan net mee met de eersten. Marcel zat op een klein gaatje maar wist dat in de afdaling te dichten. In totaal 70 man hadden de ‘Schöppinger slag’ overleefd in de eerste groep. Evert zat achter de breuk en zag met een flink aantal medegelosten de eerste groep aan de horizon verdwijnen.

In de groep daarachter reden de CTWT-ers voorin omhoog. Geen paniek hier. Met een groep van ruim 100 man gingen ook zij in hoog tempo richting Münster. Ernest moest nodig een sanitaire stop bovenop de klim en liet de groep met Martin hier lopen. Helaas zat er geen groep vlak achter en verloor hij veel tijd en energie door vol in de wind de laatste kilometers te moeten vol maken.

Voorin reed Harm door de wind naar voren om Marcel in de top 10 af te zetten. Daardoor kwam hij op kop van het peloton te zitten met een kilometer te gaan. Na 500 meter was hij eraan voor de moeite en moest Marcel het overnemen. Na een machtige sprint werd hij 9e algemeen. Een geweldige prestatie! Alle CTWT-ers kwamen veilig aan in Münster waar werd nagenoten met een Erdinger (alcoholvrij) en een bord pasta.

In totaal waren er 651 finishers. De CTWT-ers:

9 Marcel Klapwijk – 3u21
32 Harm Verhoeven – 3u22
105 Evert Spijkerboer – 3u26
106 Ad Smeets – 3u26
170 Eric Fronik – 3u30
183 Ferry Stoffer – 3u31
196 Wim Cats – 3u31
200 Rim Sluijs – 3u31
233 John Oerlemans – 3u32
312 Martin Gerritsen – 3u41
380 Ernest Kloeg – 3u47