CX clinic bij ‘t Zand in Alphen succes

Inmiddels vallen de herfstbladeren weer van de bomen. Het veldrij seizoen is weer in volle gang!

Afgelopen zondag verzamelden zicht bij ‘t Zand in Alphen en aantal CTWTers zich voor de CX-clinic. Het was even zoeken in de mist naar de locatie. Hoewel de temperatuur behoorlijk gedaald was gedurende de nacht was het heerlijk weer. Nagenoeg geen wind en een langzaam doorbrekend zonnetje.

“Instructeur” Rob was al aanwezig en had een veelbelovend parcours uitgezet met her en der gekleurde pionnetjes in het gras. Enigzins aarzelend melden de deelnemers zich. Na een korte warming-up was de eerste aarzeling weg en werd het een en ander aan techniek doorgenomen. De eerste stap was wat lucht uit de veelal veels te hard opgepompte banden te laten.

20161023_125726_30482171826_o

Daarna was het tijd voor de parktijk oefeningen. Korte bochten, lange bochten, balkjes, los zand, starten, etc. Alle onderdelen die je bij een veldrijwedstrijdje tegen kan komen. Maar ook in een toertochtje. Bovendien leuk om te doen en goed voor de fietsvaardigheid. Tussendoor vonden de stroopwafels en suikerwafels gretig aftrek. Van dat crossen krijg je honger!

Check hier het eerste filmpje gemaakt door Wim.

20161023_123401_30402128172_o

De clinic werd afgesloten met een wedstrijdje waar alle geleerde onderdelen in terugkwamen. Na een zinderende finale kwam Martijn als officieus off-road clubkampioen 2016 als eerste boven aan de trap.

Eigenlijk waren allen deelnemers vandaag winnaar. Nu is het zaak om het geleerde in de praktijk te gaan brengen. Of het nu die bochten bij een toertocht zijn, die ze vol vertrouwen snel nemen of hun kansen proberen bij een CX-wedstrijdje.

Foto’s: WimL