Regiokampioenschappen Midden/Noord-/Zuid-Holland Veldrijden

Afgelopen weekend werd in Nieuwegein het regiokampioenschap veldrijden voor de districten Midden, Noord- en Zuid-Holland verreden. Met deze 3 regio’s vertegenwoordigd stond er een zeer sterk deelnemersveld aan de start. Waar in de andere regio’s bij de amateurs een man of 20 aan de start verscheen, deed hier het deelnemersveld nauwelijks onder voor een nationale cross met ruim 50 amateurs die een rugnummer op spelden.

Het cross-seizoen is al een tijdje in volle gang. Enkele CTWTers noteerden al mooie uitslagen. Zo wist Martijn Geenen zich al een paar keer fors in de punten te rijden bij de Masters en kroop Rob Meeuwessen steeds dichter richting de top 10 bij de amateurs. Het niveau bij die laatste categorie is dit jaar weer hoger dan vorig jaar.

Na enkele zeer snelle en droge crossen kwam op de Nedereindse berg eindelijk de modder! En als het daar nat is wordt het altijd glad. Een harde ondergrond met een gladde bovenlaag staat vraagt al snel om rhino’s. Vlak voor de start van de amateurs kwam bovendien weer regen. Dit veranderde het parcours direct. De vele schuine kanten werden nog gladder en dit vroeg enige aanpassng gedurende de race. Soms was een net iets andere lijn beter dan bij het inrijden.

Bij de amateurs wist Rob zich naar een mooie 8e plek te knokken. Gerjan wist nog net een paar puntjes mee te pakken met een mooie 28e plek en Jan Willem finishte als 40e.

Bij de masters 40+ wist Martjin Geenen eveneens een mooie 8e plek te veroveren. Martijn Prins legde niet al te ver daarachter beslag op de 15e plek.

Bij de masters 50+ wist Ronald Brugmans zich naar een 37e plek te vechten. Een bewijs dat je nooit te oud bent om te beginnen met veldrijden. Ronald is een jaar geleden pas begonnen met veldrijden!