Mooi resultaat in Omloop Munnikland

Afgelopen zaterdag werd de Omloop van het Munnikenland verreden. Marcel Klapwijk reed een goed resultaat met een 11e plek.

2x eerder had Marcel daar al een goed resultaat gereden, dus de verwachtingen waren hoog. Het is kennelijk een omloop die hem goed ligt. Zoals het Marcel betaamt sloot hij voor de start achteraan aan ipv het koud te krijgen met wachten. Dan moet je daarna wel snel opschuiven om te voorkomen dat je achter een breuk komt. Want de weerstomstandigheden (wind!) gingen waarschijnlijk voor een zware koers zorgen.

Na 1 ronde was al een flink deel van het 120 man tellende deelnemersveld overboord. En ook in ronde 2 en 3 bleef het tempo hoog en ging het op de kant. Toch wisten op een gegeven moment 6 man weg te rijden. Aangezien het peleton geen aanstalten maakte om het gat te dichten wisten deze al snel een flink gat te slaan.

De rest van het overgebleven peleton (max 40 man) zou gaan rijden voor plek 7. Marcel reed continu alert voorin en sprong op het juiste moment naar voren vlak voor het opdraaien van het clubparcours. In de sprint werd Marcel 5e en eindige zodoende net buiten de top 10 op een mooie 11e plek.

Gefeliciteerd!