10 jarig jubileum evenement!

Jubileumrit CTWT zondag 24 september

Cycling Team WielerToerist bestaat dit jaar 10 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden! Hiervoor wordt een oud evenement nieuw leven ingeblazen.

CTWT is ontstaan uit het forum Wielertoerist.nl. Dit forum was opgericht om informatie te verkrijgen over de Marmotte. De leden hiervan ontmoette elkaar in eerste instantie dan ook met name rond dat evenement. Gaandeweg groeide het forum echter en begonnen de leden elkaar ook te ontmoeten rond toertochten in Nederland.

Op een gegeven moment is de Camerig Classic ontstaan, een rit in maart waarbij meerdere keren een parcours over de Camerig in Limburg werd verreden. Voor sommigen een test om te kijken hoe de conditie was, voor anderen echt de start van het seizoen en vooral een evenement om elkaar weer eens te ontmoeten. Gestart werd in Gulpen waarna ‘en groupe’ naar de voet van de Camerig werd gereden. Steevast reed dan forumlid Henny als eerste al zingend de Loorberg op om vervolgens als laatste boven te komen. Voor sommigen begon dan de echte rit en werd er hevig gestreden om de wisseltrofee, de gouden spaak. Anderen hadden dan al voor hun doen een flinke rit gemaakt en zochten geregeld een terras op voor een kop koffie met gebak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aangezien na zo’n tocht de inwendige mens ook weer verwend mag worden, werd afgesloten in een restaurant en dat was misschien het belangrijkste gedeelte van de dag. De eerste keer werd nog gegeten in een restaurant in Gulpen maar daar bleek men een groep van hongerige wielertoeristen niet goed aan te kunnen. De arme blonde serveerster van destijds zal ongetwijfeld direct na die avond haar ontslag ingediend hebben. Daarna heeft de wokker in Margraten nog enkele keren een flinke schadepost gehad aan ons.

Door de organisatie van het trainingskamp in maart kwam helaas een einde aan de Camerig Classic. Geregeld wordt echter nog aan de tocht gerefereerd of wordt gepleit om een nieuwe editie te organiseren. Die wens gaat nu in vervulling.

Zondag 24 september wordt weer een Camerig Classic verreden. In verband met het jubileum zal het een uitgebreid arrangement zijn wat de deelnemers voorgeschoteld krijgen.

Het programma ziet er als volgt uit:

9:45 verzamelen met koffie en vlaai bij AGR XP, Plenkertstraat 50, Valkenburg (http://www.amstelgoldracexp.nl)

10:30 vertrekken

12:00 start Camerig classic (1e ronde gezamenlijk)

16:00 finish Camerig classic

17:30 pasta buffet

We hebben contact met een ex prof wielrenner om deze dag met ons mee te fietsen. TZT zullen we hier meer over vertellen.

Kosten:

Voor deze dag wordt een eigen bijdrage gevraagd. Deze zal ongeveer € 10,- bedragen.

Na aanmelding gaan we er van uit dat je komt. Vanuit de vereniging worden er meer kosten gemaakt dan de hier genoemde 10 euro PP. Kom je niet opdagen of meld je je te laat af, dan worden de gemaakte kosten in rekening gebracht.

Regels

– Deelname is enkel voor leden van CTWT

– Deelname is geheel op eigen risico.

– CTWT kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele ongevallen en schade, o.i.d.

– Valhelm verplicht.

– Houd je aan de verkeersregels om ergernis bij andere weggebruikers te voorkomen.

– Er wordt daar waar mogelijk gebruik gemaakt van de fietspaden.

Voorzieningen

Bij het AGR XP is voldoende parkeergelegenheid

Kleedkamers met douche zijn beschikbaar

Ravitaillering tijdens Camerig classic

Het belooft een hele mooie dag te worden dus meld je aan in het betreffende topic op het forum. Een mooie kans om elkaar weer eens te ontmoeten en nog wat te trainen voor de clubkampioenschappen. Zodra de exacte route beschikbaar is zal deze geplaatst worden op het forum.