Camerig Classic in de zon

Op 12 september hielden we onze jaarlijkse Camerig Classic. Nadat de editie van 2020 vanwege corona was gecancelled, konden we dit jaar wel onze rondjes over de Camerig rijden.

Een verslag van Alwin:
De aanloop naar de Camerig was dit keer via de gemakkelijke route. Niet de mooiste maar zo bleef alles wel mooi bij elkaar en gaf het gelegenheid tot bijkletsen. Ik vond het prettig maar als de meningen anders zijn hoor ik het graag.

Rondje SUST ging ook goed. Was wel even vreemd opkijken toen de hele groep ineens achter me bleek te rijden terwijl ik ze voor me verwachtte. Bleken ze na de afslag in Gemmenich gewacht te hebben. Bij Sippenaken merkte ik het verschil tussen de toppers en mij. Ik moest echt even terugschakelen en zij reden gewoon weg alsof er niets aan de hand was. Fijne reality check….


Na de start besloten lekker door te rijden. Nog een tijdje met André opgereden en bij de 2e keer Camerig was ik hem zomaar kwijt. Bij de derde keer Camerig gestopt om op de eersten te wachten maar daar kreeg ik het toch wat fris en besloot ik nog een klein rondje Vijlen te doen. Toen ik via de Rugweg weer op de Camerig kwam bleken ze al gefinisht. We wachtten nog even op de overige deelnemers en via Buitenlust om de terrasgangers op te halen weer terug naar Valkenburg.


Het Shimano Cycling Center is op zich een mooie locatie met goede voorzieningen maar de horeca liet toch wel te wensen over. Voor de volgende editie moet ik nog even kijken of we deze aanhouden of toch terug gaan naar de oude locatie. Dat is nu Kwaremont koerscafe en biedt nog dezelfde mogelijkheden.

Eén ding was overigens opvallend: voor een CTWT evenement hadden we wel erg mooi weer