Wedstrijden

CTWT is als wedstrijdvereniging aangesloten bij de KNWU. Alles loopt digitaal waardoor de contributie laag is voor wedstrijdrenners. Onze leden zijn actief binnen verschillende onderdelen.

Via CTWT kan een KNWU licentie worden aangevraagd waarmee je verschillende wedstrijden kan rijden. Wellicht klinkt dat wedstrijdrijden erg spannend, maar het is ontzettend leuk om te doen. Aarzel niet en probeert het gewoon eens. Vraag desnoods wat tips en tricks op ons forum of lees dit topic eens door: wedstrijdrijden voor dummies

Klassiekers

Door de NWB worden jaarlijks klassiekers georganiseerd, zogenaamde stad-naar-stad koersen over de openbare weg, afgezet door politie en vrijwiligers. Verschillende licentiehouders van CTWT zijn actief in deze wedstrijden en hebben in het verleden prima prestaties behaald. Ter kennismaking met deze ‘grote’ wedstrijden heeft CTWT de Ronde van Brabant op de jaarlijkse kalender gezet. Dit is de meest toegankelijke klassieker van de kalender en ondersteund door ervaren leden wordt hier gestreden voor mooie uitslagen.

KNWU criteriums / omlopen

Over het gehele land nemen CTWT-ers deel aan criteriums en omlopen. Dit gebeurt binnen verschillende categorieën: van Amateurs en Sportklasse tot aan handbiken.

Lokale (club)competities

Trainingsritten in Oss, WVAN wedstrijden in Brabant, de Nedereindse Berg in Utrecht, Ahoy in Rotterdam, Sloten in Amsterdam; over heel Nederland worden wedstrijden gehouden. Vaak op clubparcoursen, maar ook op afgezetten landwegen of industrieterreinen. Voor veel CTWT leden een ideale plek om ervaring op te doen en uitslagen te rijden.

Tijdritten

Specialisten in tijdritten zijn actief in heel Nederland. In september is de doelstelling van CTWT om deel te nemen aan de ploegentijdrit op het NCK, het nationale clubkampioenschap.

Cross

Met name in de winter zijn CTWT-ers actief in het veld. Er wordt nationaal gereden of bij verschillende regionale competities. De Amsterdamse clubcompetitie en de Midden-Nederland competitie worden door verschillende CTWT-ers bezocht.