Cyclo’s

De cyclosportieven zijn een groot onderdeel van CTWT. Er wordt wereldwijd deelgenomen aan cyclo’s van de Marmotte in Frankrijk tot aan Jedermanrennen in Duitsland.

Een cyclosportieve (kortweg “cyclo”) is een wedstrijd voor fanatieke wielrenners. Er wordt gereden over een veelal uitdagend parcours met de nodige hoogtemeters. Er is een gezamenlijke start en een tijdregistratie.

Waar voor de ene renner het doel is om zo kort mogelijk in de uitslag te rijden is voor de ander het doel om binnen een bepaalde tijd te finishen. Vaak is het mogelijk om een diploma of brevet te halen. Er zijn tijdslimieten (barema’s) per categorie voor het type brevet (goud/zilver/brons). Door de tijdswaarneming en het uitdagende parcours kan iedereen op zijn niveau de strijd aangaan met zichzelf of met andere deelnemers.

CTWT heeft het cyclobrevet opgericht. Het cyclobrevet is er ook in goud, zilver en brons en kan verdiend worden wanneer met 5 cyclo’s heeft gereden. Zie voor meer info de site.

De 3 bekendste cyclo’s zijn La Marmotte (FR), de Maratona dles Dolomites (IT) en de Otztaler Radmarathon (AUT).

CTWT staat elk jaar gezamenlijk aan de start van een aantal cyclo’s. Zie daarvoor ook onze agenda. Of bezoek het forum voor verslagen, tips en informatie van de verschillende cyclo’s

De website CycloWorld biedt een uitgebreid overzicht van alle cyclo’s die er wereldwijd verreden worden.

cb_inleiding_groot